Номинираната за премиер Габриел получи първия мандат от президента Румен

...
Номинираната за премиер Габриел получи първия мандат от президента Румен
Коментари Харесай

Майдел не желае да я спрягат за следващ еврокомисар: Този разговор е неадекватен

Номинираната за министър председател Габриел получи първия мандат от президента Румен Радев в понеделник. Именно по тази причина тя подаде и оставка, а Урсула Фон дер Лайен я одобри.

Днес Майдел съобщи поддръжката си за Габриел и образуван от нея кабинет, който, по думите й, е шансът за страната ни.

" Чета изявления, в които се загатва името ми за идващ български еврокомисар. Смятам, че този диалог е несвоевременен, в огромна степен несъответстващ и не желая да се наемам с него ", разяснява самата Евай Майдел, чието име се завъртя първо от обява с прогноза от " Политико ", че тя ще заеме вакантното място за български еврокомисар.

" В момента България има една задача: да се избере държавно управление и то да бъде проевропейско. Правителство с министър председател Мария Габриел е най-големият късмет за това ", написа Ева Майдел в профила си във Facebook.

" Ако проевропейските сили в Народното събрание не поддържат подобен кабинет, това ще е поредна огромна политическа неточност от тяхна страна. Затова Мария има моята цялостна поддръжка в тази комплицирана, само че значима задача ", безапелационна е евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР