Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Номинираната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен търси подкрепа за утрешния вот с щедри обещания и намерения

Номинираната за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи през днешния ден въвеждането на минимална работна заплата за всички работещи в Европейски Съюз и скица за помощи за безработните, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен направи това посредством писма до групите на социалдемократите и либералите в Европейския парламент в опит да завоюва поддръжката им на утрешния избор в Екологичен потенциал по нейната кандидатура за ръководител на Комисията.

Германката дава обещание също така понижаване на въглеродните излъчвания на Европейски Съюз с 55 % до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година Тя показва, че ще вкара и така наречен въглероден налог.

Като част от обещанията на Фон дер Лайен е и ангажимент за промени в метода, по който Европейски Съюз следи за спазването на правилото на върховенството на закона в страните членки на съюза, а също по този начин и промени в областта на миграцията и външната политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя съобщи, че ще поддържа даването на още време на Англия за договаряния за Брекзит, ако бъде определена за ръководител на Европейска комисия.

" Ако бъда определена, съм подготвена на приготвя почвата за амбициозното и стратегическо партньорство, което желаеме да изградим с Англия. Ако е належащо още време и има съществени аргументи за това, ще поддържа в допълнение удължение " на времето за договаряния по Брекзит, акцентира Фон дер Лайен в писмата си до социалистите и либералите в Екологичен потенциал.

В дългото си осем страници писмо до групата на европейските социалисти Фон дер Лайен дава обещание и да даде на Европейския парламент правото на законодателна самодейност, с каквото в този момент разполага само Европейската комисия, съобщи ДПА.

Евродепутатите ще гласоподават на следващия ден с скришен избор кандидатурата на Фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия. За да бъде определена на поста, ще й е належащо безусловно болшинство в Европейския парламент, т. е. 374 гласа
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР