Номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова посети ВВМУ Н.

...
Номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова посети ВВМУ Н.
Коментари Харесай

Мария Бакалова ще е кръстницата на първия ни военен изследователски кораб

Номинираната за " Оскар " българска актриса Мария Бакалова посети ВВМУ " Н. Й. Вапцаров " и одобри поканата да
стане кръстница на първия български боен научноизследователски транспортен съд " Св. Св. Кирил и Методий ". Това
оповестиха от образователното заведение.

Плавателният съд е благосъстоятелност на Консорциум " Българска антарктическа база " Св. Климент Охридски " и научноизследователски транспортен съд ", чиито членове са ВВМУ, Софийският университет " Св. Климент Охридски " и Българският антарктически институт /БАИ/.



В Морско учебно заведение Мария Бакалова е била посрещната от началника - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово управление тя е управлявала транспортен съд в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на учебното заведение.



Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни мотори и енергетични уредби в катедра " Корабни и силови уредби " и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила предпочитание да гостува постоянно в Морско учебно заведение.



На церемонията по заграбване на име на военния научноизследователски транспортен съд с бордови номер 421, на следващия ден, в Пункт за базиране - Варна, Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР