Номерата - от 1 до 31 - в бюлетината за

...
Номерата - от 1 до 31 - в бюлетината за
Коментари Харесай

ЦИК определя номерата на политическите формации в бюлетината за гласуване

Номерата - от 1 до 31 - в бюлетината за гласоподаване на вота на 27 и октомври ще се разпределят през днешния ден от Централната изборна комисия сред записаните за присъединяване в предварителните парламентарни избори партии и обединения.

По закон номерата се дефинират посредством обществен чоп.

6 640 000 евентуални гласоподавателите в предварителните описи имат право на глас на вота на 27 октомври, а изборът ще е сред 22 партии и 9 обединения с регистрация за присъединяване.

Жребият на Централната изборна комисия ще дефинира на инцидентен принцип номерата им в бюлетината.

Последователно Формациите ще бъдат изтегляни от една кутия от членове на ЦИК, а от друга кутия ще се теглят и съответните номерата за всяка от тях от други членове на комисията. Определеният следващ номер за всяка групировка е идентичен за цялата страна и за гласуването зад граница, вписва се върху хартиените бюлетини и в тези за машинно гласоподаване.

Номерата на самостоятелните претенденти за народни представители следват номерата в бюлетината на партиите и обединенията съгласно поредността на регистрацията на самостоятелния претендент от съответната районна изборна комисия.

Когато партия или коалиция не е записала кандидатска листа в многомандатен регион в страната, в бюлетината за гласоподаване, там не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.

Предизборната акция започва от 0 часа на 27 септември - 30 дни преди вота.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР