Номер 8 в мъжкия професионален тенис Кевин Андерсън (ЮАР) води

...
Номер 8 в мъжкия професионален тенис Кевин Андерсън (ЮАР) води
Коментари Харесай

Макенроу обяви избраниците си за Лейвър Къп

Номер 8 в мъжкия професионален тенис Кевин Андерсън (ЮАР) води тима на света, менажиран от Джон Макенроу за шампионата " Лейвър Къп ", който ще се организира през септември в Женева. Останалите тенисисти са Джон Иснър (САЩ), както и канадците Милош Раонич и Денис Шаповалов. Те ще би трябвало да се преборят с тима на Европа в тридневен шампионат, който към този момент влезе в формалния календар на АТP след триумфа в първите две издания през 2017 и 2018 година, надлежно в Прага и Чикаго.

Турнирът носи името на австралийската легенда Род Лейвър, който е спечелил 11 трофеи от “Големия шлем” сред 1960 и 1969 година. През предходната година всички билети бяха продадени авансово, откакто се разбра, че за тима на Европа ще играят колосите Новак Джокович и Роджър Федерер. Логично с тяхното присъединяване отборът им завоюва с 13-8.

Макенроу, седемкратен първенец в шампионатите от “Големия шлем”, е капитан на тима на Останалия свят, до момента в който капитан на Европа ще бъде неговият огромен съперник Бьорн Борг - 11 пъти първенец в “Шлема”.

Отборът на Европа завоюва първите две издания, а в този момент третото е планувано за интервала 20-22 септември. Европейците ще бъдат представяни от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев и Фабио Фонини.

“Кевин Андерсън и Джон Иснър бяха главните играчи през предходната година и дадоха най-сериозната поръчка за победа през 2018, макар че тя се изплъзна. Взимаме и Милош Раонич, който има доста добър първи сервис. Също по този начин той е човек, който е побеждавал играчите от тима на Европа повече от един път. Знаем, че тимът на Европа е извънредно мощен, само че ние няма да отидем в Женева, с цел да губим. Два пъти бяхме покрай триумфа, третият път би трябвало шансът да бъде на наша страна”, разяснява американската легенда Джон Макенроу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР