Ноле разкри голямата си мечта. Номер 1 в световния тенис

...
Ноле разкри голямата си мечта. Номер 1 в световния тенис
Коментари Харесай

Новак Джокович: Искам да играя отново в Австралия

Ноле разкри огромната си фантазия.
Номер 1 в международния тенис Новак Джокович съобщи, че има незавършена работа на Олимпийските игри, като желае да се бори за златен орден в Париж през 2024 година, както и, че има огромно предпочитание да се върне да играе тенис в Австралия, макар че бе депортиран тази година преди старта на Откритото състезание на страната в Мелбърн.

Джокович преследваше купата и на Олимпиадата в Токио, само че тогава пътят му бе спрян от Александър Зверев на полуфиналите. След това сръбският състезател загуби от испанеца Пабло Кареньо Буста в дребния край и остана без орден.

" Олимпийският орден и изключително златото постоянно е било огромна фантазия ", сподели 34-годишният състезател в изявление за държавната телевизия на Сърбия дни преди завръщането си в игра, планувано за идната седмица. " За злощастие не съм имал шанса до момента да печеля орден, само че възнамерявам да бъда в Париж през 2024 ", добави той.

" Гледах мача ми против Зверев в Токио доста пъти, с цел да се опитам да схвана какво не се получи. Играх ужасно до онази топка, само че по-късно усетих, че съм безусловно разрушен душевен и физически ", призна Джокович.

Депортирането му от Австралия предишния месец го лиши от опцията да се бори за 10-а купа в Мелбърн и за рекордна 21-ва от Големия шлем.

" Винаги ще си припомням хубавите неща, които ми се случиха в Мелбърн. Въпреки всичко това аз имам страхотна връзка с Австралия. Резултатите ми в последните години демонстрират добре по какъв начин се усещам, когато отида там ", споделя сърбинът.

" Всичко, което стана тази година, бе изцяло ненадейно. Ще бъде мъчно да не помни, само че желая да се върна в Австралия в бъдеще и да играя още веднъж на " Род Лейвър Арена ".

Новак Джокович призна в изявление за " Би Би Си " по-рано през седмицата, че по-скоро е подготвен да пропусне и други шампионати от Големия шлем, в сравнение с да се имунизира против COVID-19, само че добави, че не е антиваксър и е отворен за промени в бъдеще. Той ще започва годината с присъединяване в шампионата АТП 500 в Дубай идната седмица.

" Всичко, което стана, ще се отрази на завръщането ми в Дубай ", сподели още той пред сръбската държавна телевизия.

" Ще се опитам да канализирам цялата тази сила, да я трансформира в гориво, което да ме движи физически и душевен. Със сигурност това ще е спомагателна мотивация ", приключи сръбският тенисист.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР