Nokian Tyres бе включена в световния индекс на Dow Jones

...
Nokian Tyres бе включена в световния индекс на Dow Jones
Коментари Харесай

Nokian Tyres е сред най-устойчивите компании в света – отново е част от престижния индекс на Dow Jones за устойчиво развитие

Nokian Tyres бе включена в международния показател на Dow Jones за стабилно развиване (Dow Jones’ Sustainability World Index, DJSI) за четвърта поредна година. Компанията беше определена и за по-строго дефинирания Европейски показател за стабилно развиване (DJSI Europe index).
Така финландският производител публично се подрежда измежду най-устойчивите компании в света. Той получи оптималния брой от 100 точки в категориите: „ Качество на продуктите и ръководство при подмяна “, „ Докладване по отношение на въздействие върху околната среда “, „ Политики и ръководство на околната среда “ и „ Социално отчитане “.
 „ Горди сме да покажем водачество в устойчивото развиване, както и да получим това самопризнание. През май 2020 Nokian Tyres стана първият производител на автомобилни гуми чиито цели за понижаване на индустриалните излъчвания на въглероден диоксид бяха публично утвърдени от самодейността Science Based Targets (SBTi). Глобалният ни екип продължава да работи интензивно върху постигането на задачите, както и върху непрекъснатото усъвършенстване в областта на устойчивото развиване. “, споделя Юкка Моисио , президент и основен изпълнителен шеф на Nokian Tyres.

За шест години Nokian Tyres са понижили излъчванията на въглероден диоксид от производството си с 44%. Съпротивлението при търкаляне на гумите Nokian Tyres е понижено приблизително с 8%, което се равнява на изгорените газове от 65000 автомобила годишно. Целта на тази усилена работа е да усъвършенства екосъобразността на продуктите, без да прави компромис с сигурността.
Индексите изброяват най-устойчивите компании в света – в това число и Nokian Tyres
Световният показател за стабилно развиване на Dow Jones (DJSI World) се състои от корпоративни водачи на световното стабилно развиване, разпознати от SAM, към този момент част от S&P Global. Всяка година, SAM прави оценка над 7300 компании от целия свят. Оценката за корпоративна резистентност се базира на критерии, които са както характерни за промишлеността, по този начин и финансово значими, и бива осъществявана от 1999 година насам.
За вложителите това е високо ценена, изчерпателна корпоративна оценка на устойчивостта. Оценката на фирмите тази година е осъществена въз основа на представянето им през 2019 година Единствено водещи компании от всяка промишленост биват включвани в показателите всяка година.
Научете повече за работата на Nokian Tyres във връзка с .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР