Nokia отдавна не е сред водещите производители на смартфони и

...
Nokia отдавна не е сред водещите производители на смартфони и
Коментари Харесай

Ясно е кой ще изгради 4G мрежа на Луната

Nokia от дълго време не е измежду водещите производители на смарт телефони и даже не влиза в челната десетка на най-големите в света.
 Nokia,
" Смъртта може да изчака " идва с нещо ново

Новите телефони на Джеймс Бонд и компания

Въпреки това компанията продължава да играе значима роля в построяването на новите 5G мрежи освен в Европа, само че и в Съединени американски щати, както и в поддръжката на актуалните 4G системи.

Наскоро обаче компанията е получила много вкусен контракт от NASA, който разпорежда задачата на Луната да бъде построена работеща 4G мрежа.
 Снимка 501437

Договорът е на стойност от 14.1 милиона $ и е част от самодейността Tipping Point на галактическата организация, която планува вложения в близкия космос за 370 милиона $.

Задачата на Nokia ще е да построи инфраструктура за 4G съгласуваност, като концепцията е по-късно мрежата да поддържа и 5G честоти.

От звеното за изследвания на Nokia Bell Labs оповестиха в Twitter, че интернет системите са нужни за поддръжката на луноходи, изследователска техника, навигация и, несъмнено, за видео стрийминг.
 Снимка 501436

Оборудването ще е плътно и високоефективно, снабдено със отбрани против рискови температури, радиация и галактическия вакуум.
 NASA, Artemis, новата задача до Луната и подготовката за нея
Новата задача до Луната няма да е като никоя друга

Нова огромна стъпка за човечеството

Новите системи би трябвало да бъдат конфигурирани до края на 2022 година, а през 2028 година би трябвало да бъде приключена и лунната станция на NASA.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР