Nokia има 43 търговски договора за 5G , като един

...
Nokia има 43 търговски договора за 5G , като един
Коментари Харесай

Nokia се обяви против по-строгите правила за сигурност в телеком индустрията

Nokia има 43 търговски контракта за 5G, като един от тях беше подписан предходната седмица в Саудитска Арабия.

© Dado Ruvic Главният изпълнителен шеф на Nokia предизвести, че европейските държавни управления рискуват да нанесат спомагателни вреди на телекомуникационната промишленост в международен мащаб, като се пробват да отстранят Huawei. Те започнаха въвеждането на нови регулативни ограничения, откакто насрочиха инспекции, с които да открият дали да забранят потреблението на оборудването на китайските Huawei и ZTE в новата 5G мрежа.

5G на първо място

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Въпреки че Nokia има полза от проблемите на Huawei, защото това е един от главните ѝ съперници, основният изпълнителен шеф на финландската компания Ражив Сюри изрази опасенията си, че по-фрагментарен метод за сигурността във веригата за доставки може да забави стартирането на 5G мрежата и да я направи по-скъпа.

" Не съм сигурен, че инспекциите и узаконяването на артикули страна по страна ще има някакъв резултат ", споделя той. Проблемът е, че 5G мрежите ще работят със програмен продукт, който ще изисква непрекъснато нови актуализации, а по-строгите регулативни ограничения е допустимо да причинят разстройства.

" Не желаеме това да се трансформира в дълъг развой, който да включва повече разноски във веригата. Решението на индийското държавно управление да забрани вноса на китайско съоръжение през 2010 година сподели, че намесата във веригата за доставки може да има негативен резултат ", изяснява още Сюри.

Nokia е сключила 43 търговски контракта за 5G, като един от тях беше подписан предходната седмица в Саудитска Арабия. Въпреки това компанията твърди, че е " прекомерно рано да се каже дали ще се възползва от рестриктивните мерки, наложени на Huawei ". " Най-добре е да останеш фокусиран върху това, което можеш да контролираш ", счита Сюри.

Главният софтуерен шеф на компанията Маркус Уелдън обаче е на друго мнение. В изявление за BBC от предходната седмица той съобщи, че Англия би трябвало да е доста деликатна при използването на съоръжение, създадено от китайски компании.

Какви са вариантите

Според Сюри фирмите имат няколко благоприятни условия - да вземем за пример могат да разменят съоръжение или да употребяват профилиран програмен продукт, в случай че предпочетат да работят с някой съперник на Huawei. Той добавя, че някои компании сменят доставчиците си на съоръжение, само че натискът върху китайския софтуерен колос " не е единствената причина ".

През май Съединени американски щати прибавиха Huawei в черния си лист и с това нарушиха международната верига за доставки на телеком услуги. В резултат на това компании като Arm и Гугъл стопираха да работят с китайската компания. Сега пък президентът Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да отстрани Huawei от листата, откакто договарянията за комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай бяха обновени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР