Ножът-тостер е подобен на трион за дърво и използва микровълнов

...
Ножът-тостер е подобен на трион за дърво и използва микровълнов
Коментари Харесай

Нож препича хляба, докато го режем на филийки


Ножът-тостер е сходен на трион за дърво и употребява микровълнов трансформатор
(снимка: Colinfurze / YouTube)

В американската научно-фантастична комедия „ Пътеводител на галактическия стопаджия ” беше показан неповторим нож, който препича хляба, до момента в който го режем на филийки. Но фантастиката от време на време се трансформира в действителност.

Британският откривател Колин Фурзе, прочут със своите ексцентрични хрумвания, e направил нож-тостер, заяви. Устройството, сходно на трион за дърво, употребява модифициран микровълнов трансформатор.
още по тематиката
Изобретателят му подава електричество с чифт дебели медни кабели, вследствие на което режещата част се нагрява толкоз доста, че препича хляба за няколкото секунди, през които ножът-тостер отрязва парче самун от питка.

Е, има го това стеснение, че препичането по време на разсичане на хляба е малко неравномерно. Затова демонстрира и, че може хлябът да бъде „ погален ” с триона и става отмерено изпечен.



Британският откривател е изготвил и управление за „ направи-си-сам ” сглобяване на нож-тостер вкъщи. Това е може би най-опасният кухненски инструмент, който в миналото сме виждали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР