НОИ проведе онлайн информационна среща, касаеща проект за приоритетни процеси,

...
НОИ проведе онлайн информационна среща, касаеща проект за приоритетни процеси,
Коментари Харесай

Създават електронно досие за пенсията

НОИ организира онлайн осведомителна среща, касаеща план за предпочитани процеси, свързани с пенсиите и даване на електронни административни услуги. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ с бенефициент Националният застрахователен институт (НОИ).

Основната цел на плана е да се създаде Интегрирана осведомителна система за пенсиите (ИИСП) и на Електронно осигурително досие за пенсията за всяко обезпечено лице и самоосигуряващ се.

Фокусът на дебата беше ориентиран към пенсиите като съществена активност на Национален осигурителен институт. Бе посочено, че планът започва с цифровизация на предпочитаните процеси по разпределяне и погашение на пенсиите и добавките и надграждане на административните услуги, свързани с тях.

Има ли риск да изгорят парите ни за втора пенсия

„ Работата ни е ориентирана към консолидирането на разнообразни осведомителни източници за застрахователен стаж и приход за пенсия и други документи и данни, нужни при пенсиониране “, съобщи Николай Данчев, шеф на дирекция „ Информационни и информационни технологии “ в Национален осигурителен институт и началник на плана. Той добави, че измежду дилемите е и обединяването на другите осведомителни запаси за доставянето и потреблението на тези масиви в създадената осведомителна система.

 istock istock
Изпълнението на този проект  ще има като резултат цялостната електронизация и цифровизация на процесите по разпределяне и погашение на пенсии и ще обезпечи опция за даване на сложно административно обслужване в границите на пенсионното произвеждане.

Начинът за това е да се затвори цикълът на документооборота по електронен път при продан на информация с външни организации и даване на електронни административни услуги за обезпечени лица, самоосигуряващи се и осигурители.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР