НОИ няма да фалира, ако организацията е добра и всички

...
НОИ няма да фалира, ако организацията е добра и всички
Коментари Харесай

Иван Кокалов: НОИ няма да фалира, ако няма спекулации с карантините

НОИ няма да банкрутира, в случай че организацията е добра и всички подходят съществено. Доброволна карантина няма. Тя би трябвало да бъде с болничен лист. Това изрично разгласи пред Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов - вицепрезидент на КНСБ.
Проблемът с болничните поради карантина от дни провокира бурни диспути.

Въпросът е кой да заплаща 14-те дни на изолираност, в случай че наш съотечественик се е върнал от рисков регион. Поради тази причина през вчерашния ден премиера Бойко Борисов съобщи, че ще предложи на здравния министър Кирил Ананиев страната да поеме първите 11 дни от карантината, само че изрази и паника, че това може да докара до банкрут на Национален осигурителен институт.

" Ако всички подходят съществено и не спекулират, Национален осигурителен институт няма да банкрутира ", съобщи Кокалов.

По думите му към този момент има основана организация на отпущането на болничен поради карантина. На всички влизащи в страната се издава документ на границата, в случай че се връщат в България от рискови региони. Тези документи се препращат към персоналните лекари, които издават болничен след приключването на 14-дневната карантина. Така оптимално се лимитира контакта, изясни

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР