Ноември - месец на борба с рака на белия дробКлючов

...
Ноември - месец на борба с рака на белия дробКлючов
Коментари Харесай

Ноември - месец на борба с рака на белия дроб

Ноември - месец на битка с рака на белия дроб

„ Ключов миг при лекуването на пациенти с белодробен карцином е комплексният метод - от началото на диагностиката до лечението и следене на болестта, в профилирано болнично заведение, което разполага с всички експерти и нужното високотехнологично съоръжение. Тази комплексност и екипност в,Сърце и Мозък`, Плевен подсигурява на пациентите ни цялостно следене на лечебния развой и надлежно по-добрите резултати при лекуването. "

Това споделя доцент Наталия Чилингирова - шеф на Клиниката по здравна онкология във високотехнологичната,Сърце и Мозък`, Плевен в месеца за битка с рака на белия дроб. Отбелязването на ноември като месец за битка с едно от най-разпространените онкологични болести, цели повишение на публичната информираност и ударение върху значимостта на ранната диагностика

„ Белодробният карцином е една от водещите аргументи за летален излаз от злокачествени болести у нас. По данни на Глобокан (Организация за световно наблюдаване на рака към СЗО) за 2020 година карциномът на белия дроб е второто по периодичност диагностицирано онкологично заболяване (11.4% от всички случаи) и водеща причина за гибел от онкологично заболяване като тези трендове да се резервират. Една от главните аргументи е късното диагностициране. Затова е извънредно значимо да се познават признаците, да се заобикалят рисковите фактори, да се организират постоянни прегледи и при нужда - навременни съвещания със експерт ", безапелационна е доцент Чилингирова. И добавя, че през днешния ден, когато приказваме за белодробния карцином, непроменяемо вършим асоциация с нововъведения - освен в медицината, само че в частност и в онкологията.

По думите на експерта по здравна онкология през днешния ден ракът се приема и за заболяване на генома и разумно неизменима част от рутинната диагностика са точно генетичните проучвания. Те разрешават прецизиране на лечението и по-добри резултати от нея.,Сърце и Мозък`, Плевен разполага с съвременно оборудвана генетична лаборатория, която подсигурява по-прецизна диагностика на пациентите с белодробен карцином и по-добри лечебни резултати. Част от комплексния метод при лекуването са и високоспециализираните клиники и отделения по образна диагностика, пулмология, гръдна хирургия, здравна онкология и лъчелечение.

„ Тъй като огромна част от пациентите с карцином на белия дроб се диагностицират в напреднал етап, главен лечебен метод остава лекарственото лекуване ", разяснява доцент Чилингирова. Категорична е, че в Клиниката по здравна онкология се ползват всички модерни и новаторски подходи за лекуване на пациентите с белодробен карцином, като прицелни лечения, комбинирани режими и химиотерапия на база на самостоятелните характерности на тумора на всеки пациент, като надлежно пациентите имат неотложен достъп до тези лечения и отлични лечебни резултати.

„ Откритията в региона на рака на белия дроб подтикнаха провеждането на изследвания, които насочиха лекуването към индивидуализиран метод. В битката с това социалнозначимо заболяване провокациите за идващото десетилетие са фокусирани върху скрининга, възстановяване успеваемостта на диагностиката и лечението, а с това и преживяемостта на пациентите посредством способите на прецизираната медицина. ", споделят в умозаключение от,Сърце и Мозък`, Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР