Но все пак с оглед правата на осигурените, тя може

...
Но все пак с оглед правата на осигурените, тя може
Коментари Харесай

Повече пари при болнични за работещите

Но въпреки всичко с оглед правата на обезпечените, тя може да се оцени като позитивна, защото те ще получат от Национален осигурителен институт с 10 процентни пункта по-високо възнаграждение от даваното от работодателя, показват от КНСБ.

От синдиката обаче считат, че запазването на минималното обезщетение за безработица на 18 лв. е недопустимо, защото подсигурява на безработните суми под 400 лв., на фона на линия на беднотия от 526 лв. за идната година. те дефинират като възмутителна концепцията тази сума да се резервира до 2026 година по тази причина от синдиката оферират минималното обезщетение да стане 24 лв. от идната година, а оптималното – 100 лв..

Ръстът на оптималния застрахователен приход е стъпка в вярната посока, само че незадоволителна, изключително с оглед близостта му с оптималния размер на пенсиите. Това е причина за задържане на тавана на пенсиите за по-продължително време, което ще докара както до увеличение на хората, наранени от него, по този начин и до потребността от повече пари за увеличение на оптималната пенсия, тъй като колкото повече време тя стагнира, толкоз повече ще са засегнатите пенсионери, показват от синдиката.

Същевременно от КНСБ акцентират, че минималната работна заплата не може да служи като единствен инструмент за смяна на минималните осигурителни приходи по стопански действия и групи специалности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР