Но това едва ли е добре за новите процесори на

...
Но това едва ли е добре за новите процесори на
Коментари Харесай

MSI вдига допустимата температура за Core 14 до 115 градуса

Но това надали е добре за новите процесори на Intel

Новите процесори Core 14 на Intel ще могат да работят на нараснали температури в дънните платки на MSI (снимка: Intel)

Новите процесори Intel Core от 14-то потомство ще могат да работят при температури до 115 градуса – пооне на дънните платки от тайванския производител MSI.

Процесорите Alder Lake и Raptor Lake се характеризират с доста висока консумация на сила и стопляне. Raptor Lake Refresh, заради нарасналите честоти и неналичието на промени в архитектурата, ще употребява и загрява още повече.

При някои сюжети на потребление, тези процесори ще могат да се нагряват до температура от 115 градуса. Производителят на дънни платки и компютри MSI усилва прага на топлинно дроселиране за новите процесори на Intel от сегашните 107 градуса на 115 градуса.
още по темата
Подобрението ще стане налично в BIOS на дънни платки, основани на чипсети от серия 700 и 600, заяви тематичният уеб портал WCCF Tech, базирайки се на източници от тайванската промишленост.

Новата конфигурация ще разреши на процесора да работи устойчиво при температури до 115 градуса. А това е допустимо единствено с последното 14-то потомство Intel Core.

Не е ясно дали тези температури са допустими за новите процесори на Intel, само че настройката евентуално е предопределена за овърклок запалянковци, а не за елементарните консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР