Но това е преди началото на войната. Божков отрича. Това

...
Но това е преди началото на войната. Божков отрича. Това
Коментари Харесай

Журналист: Не виждам пряка връзка между убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков

Но това е преди началото на войната. Божков отхвърля. Това няма общо с материалите по делото и обвиняванията, които са му повдигнати. Това разяснява журналистът Кирил Борисов във връзка информацията, че Васил Божков е работил с Пригожин. 

 

По думите му Васил Божков през вчерашния ден в съда е изглеждал спокоен. 

 

Прие това, че ще остане в ареста, до момента в който се произнесе Апелативният съд. Според мен не са правилни симулациите, че има сделка сред него и прокуратурата. Прокурорът по делото бе безапелационен, че Божков би трябвало да остане в ареста за непрекъснато. Това не се случи, да вземем за пример, с Георги Попов.

 

Той бе освободен против 40 000 лева гаранция, това в този момент не се случи. Едва ли човек като Божков може да бъде подведен, изключително за предприемането на такава крачка.

 

Има нещо друго, което го е предиздвикало да се върне в България. Според юристи е имал възбрана да напуща Дубай, тъй като е имало опасност за живота му, добави още журналистът. 

 

Мярката за неотклонение не е присъда по дело. Доказателствата по него са събрани. Сега ще бъде разпитват като обвинен и длото трявба да взеле в съд, сподели още той.

 

Относно информацията, че Божков е бил предизвестен от политици да напусне България, Борисов уточни: " Ще стане ясно кои са политиците. Делото става обществено, когато влезе в съда. Без намесата на политици, хора като Божков няма по какъв начин да натрупат тези пари. Няма да съм изумен, в случай че политици са забъркани с изненадващото му тръгване ".

 

Журналистът разяснява, че не вижда директна връзка сред убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков.

 

Тези събития са разследване от други процеси, които текат в страната. Като се почне от сложните договаряния за сформиране на това държавно управление, настоването Гешев да бъде отхвърлен, атентата против него, убийството на Къро, по-късно на Алексей Петров, няколко дни по-късно Божков се върна в България.

 

Тече систематизиране на власт, бизнес и пари откакто се сформира държавното управление. Между другото не мисля, че Алексей Петров е бил проектант на това държавно управление, означи още Кирил Борисов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР