Но това е политически картел, за да не се допусне

...
Но това е политически картел, за да не се допусне
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев за казуса ”Кирил Петков”: Има политически картел за недопусканена кадърни хора от чужбина в политиката ни

Но това е политически картел, с цел да не се допусне кадърни хора от чужбина, които има и друго поданство, в политиката ни. И този текст е признат единомислещо.
Това са мини заложени в Конституцията. Това съобщи известният юрист Михаил Екимджиев в " Честно казано с Люба Кулезич " по

Да влезем в обувките на тези, които считат, че двойното поданство е проблем за националния суверенитет. И че Петков е в спор на преданост. Но не е ли проблем на националния суверенитет в случай че сме напълно подвластни от Канада, по кое време тя ще реши да освободи Кирил Петков. Той самият още през май е подал заявление за освобождение. Но единствено канадската страна може да реши по кое време ще го го освободи. А представете си, че не беше Канада, а беше Афганистан. Тоест ние напълно сме подвластни от волята на непозната страна, разяснява Екимджиев.

Правото ненавижда безспорните права и безспорните закони. Единственото безусловно право е правото да не бъдеш измъчван. А внезапно взеха решение човек да няма двойно поданство. Казвайки, че възбраната е безусловно и се сложиха над живота. Трябва да има гъвкава уредба, която да се занимава с тези действителности, добави той.

В Конституцията има още една глупава норма, като тази,че правото на персонален живот не може да бъде лимитиран. Тогава Конституционен съд трябваше да анулира налагането на всевъзможни ограничаващи ограничения и това щеше да е противоконституционно и не можеше да се противопоставим на епидемията. Но елегантно си затвориха очите в името на здравия разсъдък, напомни Екимджиев.

Двойното поданство не е безусловно, търпи известни корекции и от позиция на добросъвестността на Кирил Петков, уточни той.

Аз съм обезпокоен от отхвърли на Конституционен съд да даде опция на Кирил Петков да изложи своята позиция. Иска мнението на шестима адвокати, само че не и на самия Петков. И се споделя, че той е извършител, не съблюдава закона, само че не може да показа мнение да се отбрани. Кирил Петков би могъл да заведе дело в Страсбург не за поданството си, а за отхвърли да се отбрани, счита юрист Екимджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР