Но темата за въпросната фирма е видяла бял свят и

...
Но темата за въпросната фирма е видяла бял свят и
Коментари Харесай

Защо прокуратурата не разследва фирма ”ДП”, свързана с офшорки на Пеевски, телевизия ”Европа” и ББР?

Но тематиката за въпросната компания е видяла бял свят и в други изявления и следствия на български публицисти.

Преди време Евронюз разгласи проектите си да сътвори български канал дружно с ТВ Европа, която ще се преименува на Евронюз България, само че без без да смени настоящия си притежател Добрин Иванов и изпълнителния шеф Георги Харизанов.

В началото на май пък " Биволъ " започва една Петиция с пет въпроса към новинарския канал Евронюз таман във връзка общия им франчайзс българската ТВ " Европа ", посредством който се чака през септември да започва EUEONEWS България.След удара на Съединени американски щати по Пеевски със закона " Магнитски " тези въпроси стават все по-актуални и крещящи за следствие от прокуратурата.

Вижте въпросите:

- Наясно ли сте с обстоятелството, че главният бизнес на господин Добрин Иванов, с който финансира Телевизия Европа, е търговията с оръжия и през нея той е забъркан в абсурда с отравянето на различен български оръжеен търговец с “Новичок”?

- Наясно ли сте с обстоятелството, че господин Добрин Иванов има общи бизнес ползи с господин Делян Пеевски, олигарх, апетитен като “айсберга на коруцпията в България” и главен фактор за потъването на свободата на словото в България през последните 10 години?

- Наясно ли сте с обстоятелството, че господин Добрин Иванов е получавал пари от офшорка обвързвана със абсурда “Магнитски” - разобличаване на Международния консорциум на проверяващите публицисти ICIJ?

- Наясно ли сте с обстоятелството, че господин Георги Харизанов има ефикасна присъда за рекет (впоследствие реабилитиран) и се явява един от пропагандните стълбове на държавното управление на Бойко Борисов?

- Ако за Евронюз не е проблем този брак по сметка с Телевизия Европа, по какъв начин ще убеди българската публиката, че не служи за заслон и легитимация на локални подмолни играчи, които са част от казуса със свободното слово в България?

Телевизия " Европа " стартира лъчение през април 2001­ година, като до 2016 година неин притежател е Емил Стоянов. През 2017 година едноличен притежател на капитала стана Добрин Иванов. Той стана известен към опита на страната да национализира " Дунарит ". Неговата компания " Директива за птиците " закупи от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited взимане от оръжейния цех, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ против заричане да му бъде платено с активи на банката, които към този момент са били предлагани на търгове, само че не се е намерил покупател.

Малко по-късно Иванов предложения Георги Харизанов, избран през 2020 година като " индивида, на който Бойко Борисов е заложил да бъде мотор на ГЕРБ ", за изпълнителен шеф. Преди това той оглавяваше Института за дясна политика и беше водещ на предаването " Имате думата ", което се излъчваше в близката до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски тогава медия " Канал 3 ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР