Тройното заключване на пенсиите добавя £11 милиарда годишно към публичните разходи - доклад

...
Но се казва, че цената може да достигне някъде между
Коментари Харесай

Но се казва, че цената може да достигне някъде между допълнителни £5 милиарда и £45 милиарда годишно до 2050 г. поради несигурността, създадена от условията на тройката заключване - което затруднява обществеността или правителството да планират бъдещето.

Ангажиментът от манифеста на консерваторите означава, че държавната пенсия трябва да се повишава или със средни доходи, или с инфлация, или с 2,5% всеки април - с политиката поемане на ангажимент за коя цифра е най-висока.

Тя беше въведена от коалиционното правителство през 2010 г. и имаше за цел да гарантира, че пенсиите на хората не са повлияни от постепенното покачване на разходите за живот с течение на времето.

< p>И торите, и лейбъристите заявиха, че са поели ангажимент да спазват обещанието след следващите общи избори.

Но критиците на политиката казват, че тя струва цяло състояние на хазната и е несправедлива спрямо хората в трудоспособна възраст които са изправени пред растящи цени на фона на кризата с разходите за живот.

Ако тройното заключване се запази за неопределено време, държавната пенсия потенциално може да струва между £10 900 до £13 400 на година според днешните условия до 2050 г. оценката на IFS.

Правителствата на торите застанаха зад тройната ключалка

Тройната ключалка беше замразена само веднъж поради въздействието на COVID върху заплатите, което би довело до 8% увеличение на държавните пенсионни плащания през Април 2022 г.

Въпреки това през миналия април плащанията се повишиха с над 10% поради рекордни нива на инфлация, когато решението беше взето миналата есен.

IFS каза, че очаква следващата седмица цифрите за ръст на печалбите да бъдат показателят за следващото обещание за тройно заключване, тъй като най-скорошната цифра беше 8,2% - по-висока както от инфлацията, така и от минималните 2,5%, определени от правителството.

„Реални рискове“ за бъдещето ако тройното заключване продължи

Икономистът от IFS изследовател и един от авторите на доклада, Хайди Карялайнен, издаде предупреждение заедно с констатациите, като каза: „Тройното заключване прави особено трудно да разберете колко можете да получите от държавна пенсия и колко ще струва държавната пенсия на държавата в бъдеще.

„Допълнителен реален риск е, че запазването на тройната ключалка за твърде дълго увеличава разходите за държавна пенсия толкова значително, че води до непреодолими натиск за много по-висока държавна пенсионна възраст.

„Това ще засегне особено хора с по-лошо здраве, които се борят да останат на работа, докато достигнат държавна пенсионна възраст.“

Прочетете повече от Sky Новини:
24 милиона паунда дадени на политически партии за три месеца
Провежда се разследване на бягството на заподозрения за тероризъм
Шефовете на NHS „не са сигурни“ болниците с RAAC са в безопасност

A Говорителят на Министерството на труда и пенсиите каза, че правителството остава ангажирано с политиката на тройно заключване.

Те добавиха: „Както е обичайният процес, държавният секретар ще извърши своя задължителен годишен преглед на обезщетенията и държавните пенсии в есента, използвайки най-новите налични индекси на цени и печалби."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР