Но само 6% биха се изкушили от увеличение на заплатата

...
Но само 6% биха се изкушили от увеличение на заплатата
Коментари Харесай

Всеки трети програмист у нас се оглежда за нова работа

Но единствено 6% биха се изкушили от нарастване на заплатата до 400 лева

Не доближават софтуерни разработчици, само че могат ли фирмите да ги задържат…

Над една трета от софтуерните разработчици у нас имат намерение да сменят работата си до една година, а други 26,7% биха приели по-добро предложение, сочи изследване на софтуерен стартъп за асортимент на ИТ фрагменти „ Code Agents ”, извършено през септември т.г. измежду 500 експерти.

Основните аргументи, които предизвикат сходни настройки в разработчиците, са и главните фактори, по които ще изберат новият си шеф, а точно мениджмънта, работният развой, атрактивността на плановете, работното време, опциите за учене и кариерно развиване.

Относно работното време, от ден на ден разработчици желаят да работят дистанционно. За страдание обаче едвам 1/5 от тях имат този късмет, което предоставя възможност на фирмите за по-добро позициониране като шеф.

Само 6% от интервюираните биха приели ново предложение за работа, когато нарастването на заплащането е в диапазона от 100 до 400 лева (източник: Code Agents, септември 2017 г.)

Служителите, които не се интересуват от нови оферти за работа са едва 11,7%. Основните фактори, които ги задържат в съответните компании, са сътрудниците, получаваното почитание, работното време и възнаграждението.

Едва 6% от интервюираните обаче биха реагирали на предложение със 100 до 400 лева по-голяма месечна заплата. Прагът за над една четвърт (26%) от интервюираните е нарастване на заплатата с 401 лева, а за 25% условието е покачване в диапазона от 1001-1500 лева Праг от 3000 лева нарастване на заплатата имат 2% от разработчиците.

Видно е, че с изключение на с дефицита на софтуерни разработчици, пред част от компаниите стои и предизвикателство с тяхното задържане. От по този начин създалата се обстановка може би най-облагодетелствани са организациите за асортимент, които имат от кое място да черпят фрагменти и на кого да ги дават.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР