Но и аз е завладяваща история, разказана с лека усмивка

...
Но и аз е завладяваща история, разказана с лека усмивка
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Но и аз“ от авторката на „Силна е нощта“ Делфин дьо Виган

„ Но и аз ” е завладяваща история, разказана с лека усмивка и дълбока горест от името на едно още непораснало, само че рано съзряло момиче, на нейния език и с нейния метод на изложение.

Лу Бертиняк е тринайсетгодишна, има коефициент на просветеност 160, прескочила е два класа, учи се ослепително, колекционира думи и непрестанно си задава въпроси, като да вземем за пример в каква посока се върти езикът, когато се целуваш. И все не може да си завърже маратонките.

Люка е седемнайсетгодишен красавец, изоставащ с два класа, бунтовник, любим на девойките и другар на Лу, която назовава „ Златно зрънце “.

Нолуен, за по-кратко Но, е бездомна госпожица, за която Лу написа ревю по определена тематика. Двете се сприятеляват, Лу желае да „ опитоми “ Но, по този начин както Малкият принц е опитомил лисицата. Готова е на всичко, с цел да помогне на Но, и се впуска в едно извънредно премеждие, което не е осеяно единствено с рози.

За създателя

Делфин дьо Виган е измежду най-изявените модерни писателки във Франция, създател на седем романа, удостоени с влиятелни литературни награди.

Биографичният разказ „ Силна е нощта ” е номиниран за „ Гонкур “ и в продължение на година е в листата на бестселърите във Франция.

Писателката ни посвещава в невероятната история на своята фамилия – елегантно, само че без сладникава прочувственост и самосъжаление.

„ По автентичен случай ” е същинска мистификация – съкровен, мощно въздействащ роман, кондензиран със загадки и съспенс.

Екранизацията на Роман Полански с присъединяване на Еманюел Сене и Ева Грийн беше показана на кино-литературния фестивал „ Синелибри ”.

„ Но и аз “ е филмиран през 2010 година под режисурата на Забу Бретман и с присъединяване на Джули-Мари Парментие и Нина Родригес.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР