Но днес не бил денят обаче… Гешев най-добре от всички

...
Но днес не бил денят обаче… Гешев най-добре от всички
Коментари Харесай

Днес е денят, Гешев, дори много е закъснял! Обратното броене започна

Но през днешния ден не бил денят обаче…

Гешев най-добре от всички знае какви ги е правил. Дори милиционарската вариация на съвест, която се е сгушила в него, знае, че има задоволително съображение за бъде разследван, да му се издигнат обвинявания и да бъде наказан.

Той обаче е направил доста повече от това. Под мотото, че се бори с корупцията, той легализира рекета, шантажа и репресиите слещу неуместните на режима „ Борисов “. Превърна прокуратурата в инструмент за политически гнет, сходно на Ленин и Първия указ от януари 1918 година за очистване на инакомислещите.

Цацаров, а по-късно и Гешев деформираха институцията Прокуратура до степен да бъдат потъпкани полезности, само че най-много обвиняването трява да служи на обществото и всеки обособен жител посредством закона. От висша форма на държавността правото бе използвано по невиждан метод в услуга на мафиотски ползи. Дори фашистът Мусолини е воювал против мафията в Италия, а тук властта стана част от мафията, или противоположното – все едно.

Цацаров и Гешев направиха и още нещо непростимо: съюзиха се с изпълнителната власт и олигарсите на ръководещите в името на безпринципни дейности и гонения. Те се срещаха с Борисов в неговия кабинет и си приказваха на език, неуместен за институциите, които съставляват. Това е институционален и честен разпад в името на персонални ползи.

Станаха узупратори на властта и с държанието си въздействат на деградацията на обществото. Това е непростителен грях.

Гешев не би трябвало да бъде изчегъртван или да му се отмъщава за стотиците и хиляди почернени ориси, за несъстоятелните и съзнателно съчинени обвинявания, арести и гонене. С него и Цацаров би трябвало да се заемат КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и реформираната прокуратура.

Така че, Гешев Денят пристигна, мака и доста по-късно в сравнение с това трябваше да се случи.

Вече е все едно дали ще си тръгнеш непринудено или ще бъдеш отхвърлен след избрани процедури. След Декларацията за твоята оставка ти представляваш прокуратурата официално, тъй като висшия законодателен орган те е определил като неспособен да заемаш поста.

И знаеш ли, Гешев, след прочитането на декларацията в Народното събрание през днешния ден, ми се обадиха десетки познати, с цел да изразят удовлетворението и даже насладата си от предстоящото ти разкарване от несправедливо заемания пост. Някои от тях са жертви на твоята садистична група за репресии, а други са елементарни хора, които от дълго време припознават в твоя модел най-грозните черти на прокуратурата на Вишински. Всички тези хора са наясно, че би трябвало да има радикални промени в правосъдната система, само че осъзнават, че твоето и на Цацаров отстраняването, е крачка в вярната посока. И бъди признателен на днешните ръководещи, че не работят по твой обичай, тъй като към този момент щеше да си в килия и на висок глас да се тръби, че си най-големият нарушител и мафиот в страната. Не че това е надалеч от истината, само че можеше и да си по очи в центъра на София като тези две кметици, които ти наблюдаваше с перверзна усмивка…

Но както е споделил Марк Аврелий: " Най-жестокото възмездие е да не постъпваш като врага ". Самата цивилизация, Гешев, е твой и на шайката ви смъртен зложелател.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР