, но ако е скочил със скоростта, с която скочи

...
, но ако е скочил със скоростта, с която скочи
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: До месец Омикрон става доминантен

, само че в случай че е скочил със скоростта, с която скочи в Южна Африка, до един месец може да е доминантен. Това съобщи математикът Лъчезар Томов пред Българска национална телевизия.

Контролът върху влизащите е основен. Омикрон може да закъснее, само че е доста по-бърз, предизвести Томов и добави, че всички, които са с втора доза, да минават към трета и тези, които са с нулева, да минават към втора доза.

Той посочи, че новият вид на COVID-19 доста по-силно потиска естествения имунитет. Най-лошата допустима догадка е Омикрон да въздейства на имунизацията, само че Томов не го има вяра. Въпросът е какъв брой ще набъбнат хоспитализацията и смъртността от новия вид. " Време е да спрем с играта на риск, която вършим - хазартната игра един път да ни се размине с патрона, хайде да повторим отново, а да се намерения за имунизация ", настоя Томов.

Той добави, че в случай че желаеме да живеем модерно, би трябвало да вземем модерни средства. Лъчезар Томов не изключва и поради ниското равнище на имунизацията у нас.

" Ако не вземем ограничения против Омикрон и в случай че не спрем да мислим единствено за себе си, доста хора ще останат сами. Когато едно семейство остане с човек по-малко, тогава ще мисли по по-различен метод ", предизвести Томов.
 Еврокомисар не изключва български вид на COVID-19, в случай че не увеличим имунизацията
Еврокомисар не изключва български вид на COVID-19, в случай че не увеличим имунизацията

Рискуваме да се превърнем в клъстер

Според него гръбнакът на четвъртата вълна на ковид не е пречупена. Има прекомерно доста население, което е годно да бъде инфектирано. Тази вълна и без Омикрон чаках да е дълга през цялата зима. Подобна пандемична вълна с толкоз огромна инфекциозност и смъртност не е имало до момента. Не очаквайте чудеса, уточни Лъчезар Томов.

Той означи, че би трябвало да има имунизация и всички да вземат участие в този развой, без да избягат. Здравната система е общото богатство, приключи Томов, базирайки се на думи на Аристотел.

Пулмологът проф. Светлана Велизарова, която също участва пред Българска национална телевизия съобщи, че към този момент е потвърдено, че новият вид на COVID-19 е мутирал и е попаднал в имунокомпрометирани хора с ХИВ или СПИН . Докато вирусът не доближи до всички, които не са боледували, той няма да спре - това е естественият ход. При това ниско равнище на имунизация ще имаме пета, шеста, седма вълна и до момента в който не стигнем до края на гръцката писменост, уточни тя.
 Новият вариант на COVID-19 - с доста разновидности и по-заразен от истинския
Новият вариант на COVID-19 - с доста разновидности и по-заразен от истинския

Омикрон нападна най-вече младежи

От това, което вижда проф. Велизарова при децата до учебна възраст, точно родителите заразяват децата си. В по-голяма възраст децата в учебно заведение и те си предават един на различен вируса. При децата болестта протича доста по-леко и носят доста по-малък вирусен товар, изясни проф. Велизарова.

" Няма метод да спрем с българската народопсихология - ще затваряме, ще отваряме, ще желаеме зелените документи и по този начин ще продължава, тъй като в хората към нас няма убеждението, че това е верният път и няма възприятието за общественост. Нашето възприятието е по този начин - значимото е на мен да ми е добре, другият, в случай че желае, да мре ", безапелационна бе проф. Велизарова.
 Микробиолог: Новият вид на COVID-19
Микробиолог: Новият вид на COVID-19 " не е злополучие "

Ваксините давали отбрана

Тя предизвести, че който не се е разболял от ковид, ще се разболее, в случай че не се затвори у дома за 3-4 години. Дори Омикрон да не пристигна в подобен огромен % - вирусът ще заразява, ще имаме плата, ще затваряме, до момента в който не доближи до последния непредпазен човек, посочи проф. Велизарова.

Тя добави, че на новия здравен министър ще му е доста тежко, тъй като би трябвало да продължи линия не демократизъм, само че над глава му виси новият вирус и болшинството от популацията, което е антиваксърско настроено до степен фанатизъм . " Ако би трябвало, здравето ще се опази и с тирания. Все повече антиваксъри и все по-малко говорещи ", сподели още проф. Велизарова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР