НКЖИ са поискали затварянето и събарянето на Бетонния мост да

...
НКЖИ са поискали затварянето и събарянето на Бетонния мост да
Коментари Харесай

НКЖИ иска събарянето на Бетонния мост да е през януари

НКЖИ са поискали затварянето и събарянето на Бетонния мост да се случи след празниците през януари, разгласи зам.-кметът по строителството Тошо Пашов.  Искането на държавната компания бе предстоящо, откакто се чака до дни да бъде пуснато кръговото на Централна гара с връзките към бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ”, написа

Все още обаче в Община  Пловдив няма цялостния набор от документи, които са изискани от градските управляващи.

" Поискахме от НКЖИ две неща - да дават плановете и анекса за строителство с компанията извършите.  Не знам по кое време ще стане това. Преди да ни дават този анекс, няма да предприемем дейности ”, сподели зам.-кметът.

Припомняме, че НКЖИ би трябвало да се сключат анекс с компанията реализатор на пробива под Централна гара „ Трейс груп холд ”, който е за възобновяване на Бетонния мост. В сегашната поръчка има само действия по събарянето на моста, само че не и неговото възобновяване. С спомагателното съглашение, което ще е на стойност от 5 млн. лв., би трябвало да се повдигне моста и да се оправят подстъпите към регион „ Южен ”.

Без то да е реалност, то никой не може даде гаранция дали мостът ще бъде възобновен след събарянето му. От държавната компания оповестиха, че ще им трябват сред 5 и 6 месеца, с цел да извършат дейностите по него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР