НКЖИ са качили споразумението с Трейс груп холд“ за реконструкцията

...
НКЖИ са качили споразумението с Трейс груп холд“ за реконструкцията
Коментари Харесай

НКЖИ подписа с „Трейс“ за ремонта на Бетонния мост, топката е в кмета за затварянето му

НКЖИ са качили съглашението с „ Трейс груп холд “ за реконструкцията на Бетонния мост. Макар анексът да е подписан в края на ноември то е качено като изменение в контракта на 18 декември.  То е в размер на 4,3 млн. лв., като се прибавя към общата сума, която набъбва на 120 млн. лв. за пробива на гарата.
Прочетете още
С анекса НКЖИ извършва уговорката си към Община Пловдив, които го чакаха, с цел да се произнесат за затварянето на Бетонния мост.

Очаква се след празниците градските управляващи да вземат решение по кое време да разрешат на НКЖИ и „ Трейс груп холд “ да затворят Бетонния мост. Другите условия връзките към бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ” се чака да бъдат изпълнени всеки миг.

Припомняме, че в сегашната поръчка има само действия по събарянето на моста, само че не и неговото възобновяване. С спомагателното съглашение би трябвало да се повдигне моста и да се оправят подстъпите към регион „ Южен ”.

От държавната компания оповестиха, че ще им трябват сред 5 и 6 месеца, с цел да извършат дейностите по него. Кметът Костадин Димитров съобщи, че желае оптимално къс период сред затварянето на моста и отварянето на „ Модър-Царевец “. Очаква се придвижването по него да бъде пуснато на 1 април.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР