НК Железопътна инфраструктура“ предстои значително да обнови механизацията за поддръжка

...
НК Железопътна инфраструктура“ предстои значително да обнови механизацията за поддръжка
Коментари Харесай

До две години НКЖИ ще закупи механизация за поддръжка на жп линиите за над 92 млн. лева

Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ следва доста да обнови механизацията за поддръжка на стоманения път като задачата е да се понижи времето за възобновяване на придвижването при спешни обстановки.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и обявеният а Бисер Минчев на семинар, отдаден на механически нововъведения в жп превоза , проведен от „ Plasser & Theurer “.

„ С осъществяването на плановете по оперативните стратегии към този момент три програмни интервала, от ден на ден нараства делът на железопътните трасета за скорости над 130 км/ч. “

По думите му това изисква по-голяма акуратност и точност при поддръжката на жп линиите и внедряването на нови софтуерни решения.

„ Общата стойност на подписаните от НКЖИ контракти за доставка на нова жп машинизация и транспортни средства е над 92 млн. лева Очакванията са доникъде на 2026 година да бъдат доставени поетапно 14 нови машини от друг вид за поддръжка на стоманения път “.

Той добави, че следва тази година да бъдат подписани още три контракта на стойност 14 млн. лева за 23 нови машини . До 2027 година ще бъде актуализирана и техниката за настоящо поддържане и ремонт на теснолинейката Септември-Добринище , стана ясно още по време на събитието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР