Нивото на водата в река Урал край руския град Оренбург

...
Нивото на водата в река Урал край руския град Оренбург
Коментари Харесай

Нивото реката Урал край Оренбург достигна 10 метра

Нивото на водата в река Урал край съветския град Оренбург е достигнало 10 метра, съобщи ТАСС, като се базира на кметството на града. Тази стойност надвишава рисковия предел със 70 сантиметра, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
По-рано беше обявено, че равнището на водата е достигнало границата от 9,96 метра.

Предната вечер равнището на водата в река Урал надвиши рисковия предел от 9,3 метра. Губернаторът на Оренбургска област Денис Паслер прикани жителите неотложно да се изтеглят от наводнените градски региони.

На фотоси, споделени от съветски новинарски организации, се виждат залени покрити с вода пътища, потопени полета и отчасти наводнени къщи, отбелязва Асошиейтед прес.

Според новинарската организация РИА Новости водата напредва към високите здания, а съгласно държавната осведомителна организация ТАСС повече от 300 къщи са били наводнени нощес.

Наводненията принудиха петролната рафинерия в Орск да прекрати работа, заяви организация " Интерфакс ".

Придошлата вода е принудила над 4000 души, в това число 885 деца, в Оренбургска област да се изтеглят, оповестиха от районното държавно управление в неделя. Вчера ТАСС заяви, че към 10 000 жилища, в това число към 7000 в Орск, са били наводнени.

Жители на град Орск се събраха на митинг през вчерашния ден и призоваваха да им бъдат изплатени компенсации, защото домовете им са били развалени. Протестите са необикновени в Русия, където управляващите поредно преследват всяка форма на противоречие след началото на нашествието на президента Владимир Путин в Украйна, разяснява АП. Стотици хора през вчерашния ден се събраха пред постройката на администрацията в Орск, а в фрагменти от видеоклипове, оповестени в съветски обществени медии, се вижда по какъв начин хората скандират " Путин, помогни ни! " и " Срамота! ".

На други видеоклипове в обществените мрежи се виждат ядосани руснаци, които отхвърлят да изоставен регионите наоколо до домовете си, тъй като съгласно тях мародери с лодки плячкосват изоставени къщи.

След митинга ТАСС заяви, че губернаторът на Оренбургска област Паслер е заречен погашение на обезщетения на засегнатите, в това число 10 000 рубли (108 щатски долара) месечно в продължение на шест месеца за хората, принудени да изоставен домовете си поради наводненията.

Общите вреди от наводненията в района се правят оценка на към 21 милиарда рубли (227 милиона щатски долара), оповестиха в неделя регионалните управляващи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР