Нивото на реките Арда и Марица премина допустимата граница. Извършва

...
Нивото на реките Арда и Марица премина допустимата граница. Извършва
Коментари Харесай

Марица и Арда наводниха хиляди декара обработваема площ в Гърция

Нивото на реките Арда и Марица мина допустимата граница. Извършва се следено изпускане на водния поток, което докара до наводнение на 45 хиляди декара обработваема земя, оповестиха от регионалната администрация на Еврос пред кореспондента на БНР. " В непрекъснат контакт сме с българските управляващи ", осведомят от Гражданска отбрана. Очаква се ново повишаване на равнището на реките след изпускане на част от водата на язовир " Ивайловград ".

Гръцките управляващи взеха нужните ограничения, с цел да не се рискува животът на хората наоколо до реките. Фермерите отдалечиха техника и животни на безвредно разстояние. Има и възбрана за приближаване на хора и коли до коритото на реките.

Кметовете на четири общини - Александруполис, Суфли, Дидимотика и Орестиада, желаеха незабавно да се разгласи в тези региони бедствено състояние.

Има възможност скоро да се спре придвижването по железопътната линия. Засега няма затворени пътища, само че се чака да се наводнят някои сектори, по които краткотрайно ще се приключи придвижването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР