Нивото на река Рейн може да падне под критични минимум

...
Нивото на река Рейн може да падне под критични минимум
Коментари Харесай

Германия бие тревога: Нивото на Рейн може да падне под критичния минимум

Нивото на река Рейн може да падне под сериозни най-малко тези дни, предизвестиха немските управляващи, и да затрудни извънредно доста транспорта на артикули, в това число на въглища и бензин, в миг, когато Европа е в плен на суша и енергийна рецесия, съобщи Асошиейтед прес.

"Това в особена степен важи за Рейн, чието плавателно притеснение при Кауб е с доста ниско равнище на водата, само че то остава проходимо за по-малки кораби ", сподели Тим Александрин, представител на немското транспортно министерство.

Властите плануват, че на следващия ден заран равнището на реката при град Кауб ще падне под отметката от 40 сантиметра и ще продължи да спада и през уикенда. Въпреки че това към момента е над рекордния спад до 27 сантиметра през октомври 2018 година, доста от по-големите кораби може да срещнат компликации при прекосяването на този сектор, който се намира по средата на Рейн сред Майнц и Кобленц.

"Положението е много трагично, само че към момента не чак толкоз, колкото през 2018 година ", сподели Кристиан Лоренц, представител на немската логистична компания Ха Ге Ка (HGK).

Задържащото се от седмици изсъхнало време в Европа понижи съществено равнището на едни от най-големите ѝ водни пътища, което се трансформира в същинско главоболие за немските фабрики и електроцентрали, които са мощно подвластни от доставките по вода, а това прави забавянето на икономическия напредък все по-вероятно, показва Асошиейтед прес.

Затова за Германия транспортът на артикули по вътрешните водни пътища е доста по-голям, в сравнение с за доста други западноевропейски страни, отбелязва компанията за стопански разбори "Кепитъл Икъномикс " (Capital Economics).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР