Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването

...
Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването
Коментари Харесай

Нивото на Дунав спада, корабоплаването е затруднено

Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването в българския сектор, заяви шефът на дирекция "Речен контрол - Русе " към организация "Морска администрация " Иван Жеков.
Корабоплаването е затруднено в региона на островите Белене и Вардим. През тези сектори корабите би трябвало да минават с по-малко прегазване и с не повече от четири секции.
Драгажният комплекс на изпълнителната организация "Проучване и поддържане на река Дунав " е в региона на Белене от към седмица и работи по обезпечаване на нужните за естественото мореплаване дълбочини. Преди дни там заседна румънска секция, която спря краткотрайно и корабоплаването в сектора. Плавателният съд към този момент е освободен от плитчините. Участък от плавателния път е изместен, като корабите могат да минават, само че с по-малко прегазване.
По данни на организация "Проучване и поддържане на река Дунав " равнището при Русе през днешния ден е 50 см по отношение на условната кота "нула ". Прогнозата за идните два дни е то да се намали с още 15 сантиметра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР