Нивото на кръвната захар е много важно. Затова трябва да

...
Нивото на кръвната захар е много важно. Затова трябва да
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте тези 14 сигнала на тялото, те показват, че кръвната ви захар е над норма и трябва спешно да вземете мерки

Нивото на кръвната захар е доста значимо. Затова би трябвало да го следим, тъй като в случай че то е над или под нормата, това провокира редица здравословни проблеми, някои от които са извънредно съществени. Има 14 сигнала, които тялото ни дава, когато равнището на кръвната захар не е в норма. Първият е сухотата в устата. Повишеното чувство за жадност, стомашните проблеми, бавното възобновяване от прорезни рани, импотентността, непрекъснатият апетит, сухата кожа и сърбежите, честото уриниране, компликации в концентрацията, нервността, замъгленото зрение, инфекциите, увеличение на тежестта и ежедневната отмалялост са останалите признаци, че има проблем.

Важно е при поява на тези признаци да се вземат своевременни ограничения, с цел да не се стигне до усложения. Важно е да се знае, че освен сладките храни покачват равнището на кръвната захар.
Сред храните, които покачват равнището са хлябът, поничките, оризовите бисквити, картофите и оризът. Когато ги консумираме, би трябвало да внимаваме с количествата. Разбира се, в случай че усетим някои от тези 14 сигнала, би трябвало да се обърнем към експерт. И то без да се бавим ненужно, тъй като всеки един ден закъснение може да коства доста.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да предприемате каквито и да е лекувания, се консултирайте със своя доктор!

С времето, високата кръвна захар поврежда нервите и кръвоносните съдове, като води до затруднения като сърдечни болести, инфаркти, бъбречни болести, слепота, дентални проблеми и ампутации. Други затруднения на диабета могат да доведат до нараснала неустойчивост към други болести – загуба на пъргавина с придвижване на възрастта, меланхолия, проблеми по време на бременност. Ето за какво навременното предприемане на ограничения е толкоз значимо. Никой не може сигурно да каже какво започва процеса, който предизвиква диабет, само че учените имат вяра, че гените и фактора на околната среда повлияват появяването на диабет.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР