Нивото на COVID заболеваемостта в област Смолян отново е повишено

...
Нивото на COVID заболеваемостта в област Смолян отново е повишено
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 в Дом за хора с психични разстройства в Смолянско

Нивото на Коронавирус заболеваемостта в област Смолян още веднъж е нараснало през предходната седмица, след наклонност на понижение и утешение на епидемиологичната конюнктура от началото на февруари, съгласно данни на РЗИ.

Новите случаи на ковид през последната седмица са 118, регистрирайки растеж на позитивните проби с 92 % . Показателят 14-дневна заболеваемост за региона е 177 на 100 хиляди население, а в община Баните - 507/100 000.

" Около 40 % от позитивните през седмицата са от Дома за хора с психологични разстройства в село Петково. В обществения дом се следи гърмеж от коронавеирус ", съгласно шефа на РЗИ доктор Мими Кубатева.

С позитивни проби са близо половината от жителите и седем души от личния състав , само че множеството от тях са без признаци или недоволства. Само трима от общо 47 Коронавирус положителни в дома са с леки недоволства и са под наблюдаване на персоналните лекари, като не се е налагало болнично лекуване. Всички инфектирани са сложени под карантина.

Независимо от покачването на случаите на ковид, епидемиологичната конюнктура в региона е в посока огнищно развиване на болестта, а не дифузно разпространяване, прецизират от инспекцията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР