Нивото на безработица в Обединеното кралство стабилизира през трите месеца

...
Нивото на безработица в Обединеното кралство стабилизира през трите месеца
Коментари Харесай

Рекордна инфлация за юли

Нивото на безработица в Обединеното кралство стабилизира през трите месеца до края на юни на равнище от 3,8% по отношение на предходните три до края на май, демонстрират данни на формалната английска статистика ONS.

По този метод безработицата във Англия стабилизира малко над близо 50-годишното дъно от 3,7%, регистрирано през първото тримесечие на актуалната година (най-ниско равнище от декември 1974 г.) и е с 0,2 процентни пункта под нейното равнище преди началото на коронавирусната пандемия, отбелязва английската статистика.

В същото време трудовата претовареност продължава да нараства, уточни още ONS, като броят на заетите лица се усили със 160 хиляди през второто тримесечие на годината, само че по-слабо от предстоящото покачване с 256 хиляди.

Продължава да се покачва и заетостта през юли - със 73 хиляди до рекордна трудова претовареност от 29,7 милиона.

Днешните мощни данни допускат, че свиването на разноските за живот към момента не е засегнало пазара на труда на Обединеното кралство.

Междувременно междинните седмични приходи за трите месеца до юни, включвайки бонусите, се покачиха през трите месеца до юни с 5,1% до 611 английски лири в съпоставяне със същия интервал на година по-рано и след напредък с 6,4% през предходния тримесечен интервал до май. Изключвайки бонусите, осреднените седмични приходи за интервала април - юни 2022 година се усилиха с 4,7% след покачване с 4,4%

Доходите обаче понижават през юни с 2,8% на годишна база, когато се вземе поради високата инфлация, като това съставлява осми следващ месец на спад на действителните приходи. В рамките на второто тримесечие действителното възнаграждение на труда се намалява с 3 на 100./БНР

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР