Нивото на авиационната мощ на страната ни е критично ниска.

...
Нивото на авиационната мощ на страната ни е критично ниска.
Коментари Харесай

Летците проговориха: Авиационната ни мощ е критично слаба

Нивото на авиационната мощност на страната ни е сериозно ниска.

Това обявиха от от Българската авиационна асоциация в публична декларация във връзка събитията и напрежението на авиобаза "Граф Игнатиево ", когато водачите не извършиха подготвителните си полети.

Според изказването им позицията на летците е "оценка за активността на всички досегашни институции, органи и обособени лица, свързани с защитата на страната ни, които със своите дейности или бездействия минимизираха авиационната ни мощност до едно сериозно ниско равнище, което изобщо не кореспондира с усложнената интернационална среда на сигурност “.

Летците ни обясниха, че не става дума за протест, митинг или стачка, а дейностите им са обезпокоителен сигнал за настоящето положение и бъдещето на бойната ни авиация.

"Самолетите „ Спартан “ и вертолетите „ Кугар “ и „ Пантер “ не са изтребителни летателни средства. Те имат друго предопределение и са основани на други летища, само че и те без квалифициран за тях летателен и механически състав са единствено купчина скъпа железна сплав ", прецизираха от асоциацията.

Според водачите за естествената употреба на всяко едно военно въздухоплавателно средство разноските са неколкократно по-високи от цената при пазаруването му.

"Натовските условия за обикновено вложени средства са 180 летателни часа на един пилот-изтребител за една година. Препоръчваме на тези държавни лица, които не са осведомени с годишния нальот на един български пилот-изтребител, да изискат тази информация по съответния ред и да се извинят на в този момент настоящите български военни водачи ", акцентират от авиационната общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР