Нивата на новозаразили се с коронавирус у нас нарастват плавно

...
Нивата на новозаразили се с коронавирус у нас нарастват плавно
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Нивата новозаразени нарастват плавно

Нивата на новозаразили се с ковид у нас нарастват гладко и въпреки всичко вероятността потенциалът на лечебните заведения да бъде напълнен буди терзание. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. доктор Ива Христова.

„ Има растеж, както в % на позитивните проби, по този начин и в общия брой на потвърдените случаи. Надявам се да задържим едно равнище от към 3000, което ще бъде въпреки всичко добре. Мерките, които се разискват, са в случаи на повишение и на това, че има огромна разлика сред обособените области. Може би по областите ще е рационално да се затегнат ограниченията там, където не се оправят добре “, изясни тя.

По думите ѝ английският вид на COVID-19 се популяризира по-лесно, само че няма данни да протича по-тежко или да води до повече смъртни случаи.

Засега у нас няма данни да циркулират други разновидности на вируса, макар че в Европа към този момент са регистрирани проби на нигерийския вид, който визира по-млади хора.

Проф. Христова акцентира, че даже преболедувал, човек още веднъж може да се болести, като не е наложително да е с вариация на вируса – друга от тази, която е изкарал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР