Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато

...
Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато
Коментари Харесай

Гълъб Донев пред bTV: Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, предстои спад


„ Нивата на инфлацията доближиха своя пик, в този момент с в плато и следва спад “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ служебният министър-председател Гълъб Донев ден преди откриването на първото съвещание на 48-ото Народно заседание.

„ Политиките, които са организират, са на база заложените в бюджета от постоянното държавно управление. Служебното няма виновност за това дали дълга скача, лихвените проценти се повишават, или инфлацията се повишава или спада. Това, което служебното държавно управление направи, е да успокои темпа на повишаване на инфлацията “, акцентира той.

Според него напъните на служебния кабинет и министъра на районното развиване арх. Иван Шишков са довели до стартирането на газовата връзка с Гърция на 1 октомври.

„ Това е резултат от напъните и транспарантните процедури за доставка на природен газ. Всички участници ни дават по-евтини цени. Цената на газа пада с малко, а при нас – в пъти. Трябва да се работи, а освен да се приказва “, безапелационен е той.

Шенген и контролът на границата с Турция

„ Това, което не беше направено, служебното държавно управление имаше ролята да вкара страната в контрола на границата на „ Капитан Андреево “. Ако страната не беше влезнала в своите пълномощия, щяхме да имаме проблем. Служебното държавно управление сподели по какъв начин се работи, а освен да се приказва “, изясни служебният министър председател.

Проблемът с Капитан Андреево беше посочен още предходната година, добави той.

„ Още през 2011 година България е оповестила подготвеност за влизане в Шенген. Днес Европейският парламент предложи на Европейския съвет да вземе решение за участието на България и Румъния в Шенген. Сега топката е при политиците. Има песимистично настроени водачи в Европейски Съюз, които трансферират проблем поради вътрешната политика “, уточни Донев.

Отбрана

„ Остатъчният запас на изтребителите не може да обезпечи времето от 2023 година до 2025 година, когато ще дойдат първите Ф-16. Трябва да осигурим защитата и по тази причина изпратихме питане за изтребители втора употреба “, разяснява Донев.

Според служебния министър председател нямаме задоволително годно оръжие, което да предоставим на Украйна и посочи, че за се да се изпрати, незабавно по-късно би трябвало да се обезпечи дарба в нашите сили.

Министър-председателят акцентира, че опасност към страната ни сега няма.

Вотът на 2 октомври

В умозаключение министър председателят добави, че за първи път поръчителите на купените гласове, а освен купувачите да бъдат с повдигнати обвиняване.

Донев акцентира, че изборите са били почтени и изрази вяра да не стават чести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР