Ницан Мекел-Бобров се присъединява към eBay през 2021 г. като

...
Ницан Мекел-Бобров се присъединява към eBay през 2021 г. като
Коментари Харесай

eBay и Shopify отвътре: AI става неразделна част от електронната търговия

Ницан Мекел-Бобров се причислява към eBay през 2021 година като първия основен чиновник по изкуствения разсъдък в компанията. Ролята в еволюция и сигнал за това какъв брой съществено компанията за електронна търговия приема изкуствения разсъдък.

Тя вкарва AI и в двете страни на уравнението на електронната търговия - както за купувачите, по този начин и за продавачите на своята платформа, написа Business Insider. Инициативите ѝ включват принадлежности с генеративен AI, които улесняват изписването на артикули, инструмент за 3D изображения, търсене на натурален език за възстановяване на резултатите за купувачите и експертно наличие с AI за продуктови категории като електроника и моторни елементи.

eBay също по този начин създава принадлежности с AI за вътрешна приложимост, като те имат за цел да подобрят продуктивността и творчеството на инженерите, анализаторите и основателите на наличие.

Мекел-Бобров споделя пред Insider, че преглежда навлизането на AI като " смяна на парадигмата ", която " изцяло ще трансформира електронната търговия ", и обрисува по какъв начин съгласно него тази промяна ще се реализира през идващите три до пет години.

Според него през първия стадий опциите за търсене на натурален език ще станат налични за повече платформи, а асистентите за извършване на покупки ще се разпространят от ден на ден, споделя той и прибавя:

" Във втората фаза, защото сътрудниците, задвижвани от огромните езикови модели, стават все по-популярни и оперативните им разноски не престават да понижават, чакам наклонността към разпределена търговия единствено да се форсира, защото платформите за електронна търговия се трансформират от дестинация, към която потребителите отиват, т.е. уебсайт или приложение, в прекарване, което се появява на всички места, където е клиентът ".

Мекел-Бобров, член на листата AI 100 на Insider, декларира, че третата фаза ще бъде белязана от сътрудници с изкуствен интелект, които ще могат да възнамеряват и извършват поредност от задания за реализиране на съответен резултат.

" Това може да значи да работи от името на продавачите, с цел да реализиран финансовите си цели, или от името на купувачите, с цел да изпълнят избрани хрумвания за извършване на покупки като да вземем за пример да закупят всичко належащо за пътешестване в границите на избран период и бюджет ", споделя Мекел-Бобров. 

Той счита, че работата му е фокусирана върху " по-малките продавачи, които другояче не биха имали достъп до тази технология. Вече станахме очевидци на големите преимущества на слагането на AI в ръцете на притежателите на предприятия “.

Усилията на Shopify в региона на изкуствения разсъдък също по този начин са фокусирани върху способността на технологията да дава нови благоприятни условия на бизнесмените.

Микдад Джафер, продуктов шеф в Shopify, управлява екип, който работи за внедряването на AI в платформата за електронна търговия, ръководена от канадската компания. Той също по този начин е член на Insider AI 100.

Собствениците на бизнес, споделя Джафер пред Insider, постоянно имат характерни потребности, които не се вземат решение елементарно от необятно наличните принадлежности. Затова компанията е основала пакет от благоприятни условия за AI, наименуван Shopify Magic, който употребява композиция от анонимизирани данни на платформата и приложния програмен интерфейс ChatGPT на OpenAI, с цел да генерира отговори на бизнес потребностите на търговците.

Екипът на Джафър неотдавна показва и Sidekick - инструмент с изкуствен интелект, задвижван от Shopify Magic - помощник, който може да извършва задания за търговците, взаимодействащи с него, на натурален език.

" Станахме очевидци на големите преимущества на слагането на AI в ръцете на притежателите на компании и желаеме всеки един от тях да има достъп до технологията - от ръководството на административни задания до подпомагането на бизнес интервенциите ", споделя Джафер. " Като внедряваме AI в платформата на Shopify, ние поддържаме конкурентоспособността на бизнеса и му оказваме помощ да реализира по-голям триумф на днешния пазар. "

Shopify работи и по някои приложения на AI, ориентирани към потребителите. Джафър управлява стартирането на Shop.AI, помощник за извършване на покупки, предопределен да оказва помощ на потребителите елементарно да намират съответни артикули в приложението Shop, като употребява подкани от тях на натурален език.

Гаранции за отговорно потребление на AI

Въпреки че Shopify и eBay желаят да дадат опция на търговците да употребяват AI, техните ръководители също по този начин желаят да се уверят, че технологията не предизвиква щета. Джафер изяснява, че екипът му е работил, с цел да предотврати „ халюцинациите “ на моделите и да избегне присъщите им пристрастия, като е дал доста подтекст и насоки. Те също по този начин са проектирали системите по този начин, че ”да вършат оферти, а не да дават решения “.

" AI може да помогне за доста неща, само че вземането на решения би трябвало да е в ръцете на търговеца ", споделя той.

Мекел-Бобров започва Службата за виновен AI на eBay, която дава отговор за спазването на положителните практики зa AI. Тя си сътрудничи с Harvard Business School и други университетски институции и компании в проучването на това по какъв начин да се употребява отговорно генеративният изкуствен интелект.

" Необходимо е да проведем по-фундаментални проучвания на новите форми на риск, подбудени от бързо разрастващите се технологии на AI, и по какъв начин най-добре да ги ограничим ", споделя в умозаключение Джафер.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР