Ница и Нант завършиха при резултат 1:1 в мач от

...
Ница и Нант завършиха при резултат 1:1 в мач от
Коментари Харесай

Никола Пепе донесе точката на Ница в края след драма срещу Нант

Ница и Нант приключиха при резултат 1:1 в мач от 12-ия кръг на френската Лига 1. Голът за гостите означи Ганаго, а за Ница се разписа Никола Пепе от дузпа.

Първият късмет в мача пристигна още в 4-та минута, когато Рос Баркли насочи мощен удар от границата на наказателното поле, само че вратарят блесна с необикновено избавяне. Никола Пепе в 13-та минута имаше късмет опция да открие резултата в интерес на Ница, само че изстрелът му мина на косъм от напречната греда. Нант имаше искания за дузпа в 20-та минута и след разглеждане с ВАР съдията остави първичното си решение - углавен удар нямаше.

В 40-та минута Людовик Блас от Нант откри пространство на границата на наказателното поле и заби поразителен удар към левия ъгъл, само че Каспър Шмайхел го разколеба със ужасно избавяне с две ръце. В 49-та минута Рос Баркли пропусна прекрасен късмет, а при последвалата офанзива за Нант Моузес Симон подаде на Инятиус Ганаго, който стреля от близко в мрежата, оставяйки вратаря беззащитен - 1:0. Гаетан Лаборд имаше опция да изравни резултата 10 минути преди края на мача, само че Албан Лафон още веднъж направи блестящо избавяне.

Нант можеше да удвои в секунди по-късно посредством Муса Сисоко, само че ударът му мина от външната част на дясната греда. Истинска драма се разигра в края на мача. В 95-та минута вратарят Лафон извърши нарушаване в наказателното поле и съдията не се поколеба да отсъди дузпа. Никола Пепе се нагърби с осъществяването и съумя да вкара топката в левия ъгъл на вратата около протегнатата ръка на вратаря - 1:1.  В 99-та минута Кадер Бамба получи пряк червен картон от аварийна пейка.

С тази победа Ница са към този момент 12-ти с 13 точки, а Нант са на 15-та позиция с актив от 11 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР