Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,

...
Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ и „Възраждане” чакат „тестото да втаса”

Нито " Възраждане ", нито ГЕРБ имат интерес държавното управление да пада в този момент, незабавно, безапелационен е политологът Първан Симеонов. По думите му двете партии имат интерес още известно време " да поддържат този завистлив звук " към обединението, с цел да продължи ерозията на доверието в ръководещите, тъй като подобен е неумолимият закон на социологията, съобщи БНР.

" Каквото и да приказват, те си показват предварителни избори малко по-нататък. И двете партии по-скоро биха чакали. ГЕРБ биха чакали спадове на Политическа партия и другите управнически обединения, тъй като растеж на ГЕРБ мъчно може да се случи. " Възраждане " чака да продължи техният растеж, тъй като един от парадоксите на военновременната обстановка в България е, че проруската групировка пораства ", акцентира Симеонов.

По думите му " те чакат тестото да втаса, с цел да стартират да пекат хляба. "

" Борисов успяваше едно време да трансферира всичките си проблеми на дребните сътрудници, в този момент е противоположното – дребните сътрудници се пробват да трансферират всички проблеми на огромния ", означи още Симеонов. По думите му Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България се пробват да запазят физиономия, а Политическа партия, балансирайки сред тях, рискува да загуби физиономия.

На обединението се е паднал " доста неприятен зар " – война и инфлационни процеси, счита той.

Относно позицията за Северна Македония политологът разяснява, че е мъчно да се изясни на българското общество, че би трябвало да се направи компромис, в случай, че Скопие не прави подобен за контракта.

" Позициите на българското общество се втвърдяват по отношение на Скопие. Това е най-големият проблем, който обединението може да има ", добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР