Нито съм купувал жилище от „Артекс“, нямам нищо общо, нито

...
Нито съм купувал жилище от „Артекс“, нямам нищо общо, нито
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Не съм купувал жилище от Артекс, нямам и апартамент в кв. Изток

Нито съм купувал жилище от „ Артекс “, нямам нищо общо, нито познавам някой от компанията . Това сподели ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи организация „ Фокус “.
Припомняме, че преди ден уеб сайтът Frognews заяви, че ръководителят на Антикорупционния орган също си е купил евтини парцели и по този начин е станал част от аферата " Апартаментгейт ".
„ Атаките против нас са мощни, само че това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е комфортно на някого нашата Комисия да работи. Ние няма какво да крием от никого от вас “, уточни още Пламен Георгиев.
На въпрос от кое място идват офанзивите, ръководителят на КПКОНПИ уточни, че най-вероятно от наранени лица. „ Има над 3 милиарда аргументи. Имаме запорирани имущества за повече от 3 милиарда Това са искове към този момент импортирани в съда. Отделно имахме редица акции, по които задържахме доста лица. Явно не е комфортно на някой. Даже излезе безусловно погрешната информация, че аз съм придобил жилище в квартал „ Изток “. Никога не съм имал жилище в квартал „ Изток “. С възприятие за комизъм мога да кажа, че на някой му се желае да имам жилище там, само че аз просто нямам. За страдание, не мога да си разреша, тъй като имам дълготраен заем . Явно сега се пробват да замесят имената на всички, да се разрасне абсурдът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата конюнктура е комплицирана, само че мен това не ме вълнува. Ние желаеме да си свършим работата “, уточни още Георгиев. Той разяснява, че не знае дали в тази ситуация с политиците също става въпрос за офанзиви. „ Всичко е допустимо, ние желаеме да забележим какви са обстоятелствата. В последна сметка преди малко сме почнали “, добави още Георгиев.
Според него към тази компания има притеснителни сигнали. „ Дали те ще се потвърдят, ще мога да ви кажа, когато приключим “, изясни още ръководителят на КПКОНПИ.
На въпрос в какви периоди могат да станат подготвени инспекциите, Пламен Георгиев уточни: „ Дадоха ни 20-дневен период. Предполагам, че ще се наложи да бъде продължен, тъй като за нас най-лесно е да претупаме нещата и да създадем повърхностни инспекции. Идеята е да се свърши един голям размер от работа. Искаме всички разрешителни, които са дадени от компания „ Артекс “, в това число за тази постройка, до която е небостъргач. Искаме всичко да се разрови открай докрай, с цел да няма никаква капка подозрения, че сме ревизирали всичко. Също паралелно ще ревизираме и спор на ползи “, уточни още Георгиев.
Попитан дали и заместник-министърът на енергетиката, който през днешния ден подаде оставка, ще бъде обект на инспекция, Георгиев уточни, че всеки един ще бъде проверяван . Той се ангажира, че след месец би могъл да даде конференция за инспекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР