Нито прокуратурата, нито КПКОНПИ вършат своята работа, ако беше обратно,

...
Нито прокуратурата, нито КПКОНПИ вършат своята работа, ако беше обратно,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Нито прокуратурата, нито КПКОНПИ вършат своята работа

Нито прокуратурата, нито КПКОНПИ правят своята работа, в случай че беше назад, нямаше да имаме глобени лица по " Магнитски ". Това съобщи в предаването " Неделя 150 " по БНР министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Решени сме да създадем институционалната рамка, когато има наказания, каквито бяха по закона " Магнитски ", България да предприеме законови ограничения, с които да понижи удара от тях върху нашите институции, изясни Даниел Лорер. Дали ще има подобен закон, ще реши Народното събрание. Министерството на правораздаването работи по тематиката и в някакъв миг ще изготвят предложение, което всички ще обсъдим, посочи той.

Причината, съгласно министъра, в този миг да бъде пусната " някаква мостра " на проектозакон по сходство на американския закон " Магнитски ", която е един от доста разновидности, е опит да се отклони публичният спор от значимото. Очевидно е, че няма да предложим закон, който опонира на европейските правни рамки, увери Лорер. Според него не липсват заинтригувани лица, които да саботират държавното управление да осветли корупцията. Министърът не има вяра публикуваният преди дни текст на проектозакон да е от някого от ръководещата коалиция.

Във връзка с утвърждения от държавното управление народен проект за въвеждане на еврото у нас, Лорер изясни, че той е механически. Бъдещето на България в еврозоната е една от най-съществените стъпки за развиването на страната, по тази причина залегна и в съдружното съглашение, акцентира министърът. По думите му техническият проект за въвеждане на еврото няма потребност да бъде обсъждан в Народното събрание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР