Нито премиерът Николай Денков, нито вицепремиерът Мария Габриел са оказвали

...
Нито премиерът Николай Денков, нито вицепремиерът Мария Габриел са оказвали
Коментари Харесай

Денков: Не съм забранявал на Хинков да провежда конкурси за директори на болници

Нито министър председателят Николай Денков, нито вицепремиерът Мария Габриел са оказвали напън върху здравния министър Хинков да спре състезанията за шефове на лечебни заведения там, където има изтекли мандати. Повод за коментара е изявление на здравния министър в което Хинков твърди, че не е провел кадровите смени поради несъгласието на Денков и Габриел.

Той добави, че не е забранявал на министър Хинков да организира състезания за шефове на лечебни заведения. Имало, обаче, подозрения за какво състезанията се афишират тъкмо в този момент и за какво тъкмо в тези лечебни заведения.

" И коментарът, който беше е - може би е редно новият министър да започва тези процедури, тъй че да носи и политическа отговорност за това.

Това, което споделих на здравния министър е да намерения дали е уместно да го направи. Аз не съм забранил. Казах му причините, които имам. Това са решения в неговите пълномощия. Аргументът е относително явен и понятен. Той е, че когато един министър към този момент е споделил, че си потегля, стои въпросът дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми.

И когато един министър желае да развива една система, естествено е част от развиването на тази система, да бъде обвързвано и с фрагментите, с които ще работи. Така, че това бяха моите мнения. Министър Хинков сподели " да ". Не съм гледал изявлението, само че видях по какъв начин е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е споделил - ние просто сме му дали причини и в тази посока. Но никой от нас не си е разрешил да му споделя не, неразрешено или нещо такова ", уточни Денков.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков е единственият член на кабинета, декларирал предпочитание да се отдръпна от министерския пост след ротацията, стана ясно още от думите на Денков.

" Не, няма други министри. И във връзка с работата на целия екип, на всички министри, в това число и на министър Хинков, сме споделили " работете по управническата стратегия ". Няма никаква причина да се понижава темпото на работа, по този начин или другояче жителите чакат решения, които да бъдат потребни за тях ", разяснява Денков.

Той взе участие в формалното оповестяване на нова стипендиантска стратегия за развиване на софтуерни водачи на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР