Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона

...
Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона
Коментари Харесай

Стела Николова, ДБ: Удълбочаването на Варненското езеро не е стигнало до “Пристанище Варна”

Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона лв. не е стигнал до държавното “Пристанище Варна”.

За това сигнализира националният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Стела Николова след отправени два парламентарни въпроса към служебния министър на превоза Христо Алексиев.

От отговора на министъра излиза наяве, че нищо от забележителният финансов запас не е употребявано за удълбочаването до “Пристанище Варна” и терминалите му, макар че страната го стопанисва напълно, показва Николова.

Това укрепва подозренията, че удълбочаването е обслужило подмолни частни ползи, в това число на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, за сметка на държавното пристанище. Удълбочаването на езерото в забележителна степен цели да улесни достъпа до пристанището на “ТЕЦ Варна”, който е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи, добави Николова.

Договорът за удълбочаването е подписан от настоящия длъжностен министър на електронното ръководство Георги Тодоров в качеството му на ръководител на Управителния съвет на едно от предприятията в процедурата - „ Пристанищна инфраструктура”.

“Георги Тодоров в този момент е министър на електронното ръководство, а преди този момент беше длъжностен транспортен министър. Изумена съм от моралния асортимент на Радев. За 400 милиона лв. наши пари няма налице нищо за стратегическото “Пристанище - Варна” и неговите терминали. Това не е скандално, това е обеден обир”, акцентира варненският народен представител Стела Николова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР