Нито мъж, нито жена – така създателите на култовата поредица

...
Нито мъж, нито жена – така създателите на култовата поредица
Коментари Харесай

Джеймс Бонд става небинарен – нито мъж, нито жена

Нито мъж, нито жена – по този начин основателите на паметната поредност " Джймс Бонд “ отпред с продуцентката Барбара Броколи считат техният сътрудник 007 да се възприема в бъдещите филми. С други думи, героят може да стане небинарен – невписващ се в обичайните разбиранията нито за единия, нито за другия пол, с цел да е в крайник с изменящите се времена, оповестява Монитор.

И в случай че се чудите кой тогава би изиграл Джеймс Бонд, бързаме да ви разбираем, че тук не става дума за биологичен пол, а за полова еднаквост – метода, по който супершпионинът ще осъзнава самия себе си, без значение от физическите характерности на тялото му.

Затова и фамозното произнасяна не фразата: " Бонд. Джеймс Бонд ", ще звучи на британски по този начин: " Them Bond ". Причината – небинарните хора избират полово неутралните местоимения и държат към тях да се обръщат като с " те “ или " тях “.

Забележително е, че точно сътрудник 007 ще се разпознава като небинарен, защото точно той е един от дългогодишните знаци на обичайните разбирания за мъжествеността.

Припомняме, че новината идва откакто мнозина допускаха, че ролята може да поеме жена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР