Нито като министър, нито сега съм получавал информация, че баща

...
Нито като министър, нито сега съм получавал информация, че баща
Коментари Харесай

Рашков: Не съм получавал информация, че Марин и Стефан Димитрови се занимават с престъпна дейност

Нито като министър, нито в този момент съм получавал информация, че татко и наследник Димитрови се занимават с незаконна активност. Това разяснява пред медиите Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ и някогашен министър на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Изявлението на Бойко Рашков идва откакто бяха оповестени негови фотоси в фамилна среда с татко и наследник Димитрови, както и скандални фотоси на купища кеш пари, на които той е с основния скерал на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и контрабандиста Стефан Димитров.

" Минали са три години от този момент, нито тогава, нито в този момент аз не съм получавал информация, че татко и наследник Димитрови да се занимават с каквато и да е незаконна активност “, сподели Рашков в отговор на въпрос във връзка с персоналните му връзки със Стефан и Марин Димитрови и дали като министър той е знаел за тяхна възможна незаконна активност.

Рашков изясни, че мотивът за познанството му с Марин Димитров е сигнал, който той е направил при него като министър, обвързван „ с едно остаряло дело против Мирослав Найденов като министър на земеделието в кабинета на Борисов, където е разследван случай за рушвет от 200 хиляди лева, по който главен очевидец се явява някогашният ръководител на фонд „ Земеделие “ Светослав Симеонов “. Бойко Рашков сподели и оригинала на сигнала с автограф на Марин Димитров.

„ Аз не го познавам по различен мотив и в никакъв случай сред нас не е воден диалог и аз не съм проявявал интерес, защото не сме били толкоз близки, с цел да се интересувам с какво се занимава, с кого живее, къде живее и така нататък “, сподели Рашков. Той добави, че няма визия по какъв начин са се срещнали основният секретар Живко Коцев и Димитрови.

Припомняме, че Марин и Стефан Димитрови, както и шефът на организация " Митници " Петя Банкова, са арестувани и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група. Банкова и Стефан Димитров бяха арестувани от съда за непрекъснато в ареста, до момента в който бащата на Стефан Димитров - Марин Димитров, бе откаран в лечебно заведение и разглеждането на мярката му за неотклонение бе отсрочено.

 

От разпита на „ очевидец №3 “, който е Живко Коцев,  излиза наяве, че главният секретар на Министерство на вътрешните работи дефинира като фамилни другари Марин и Стефан Димитрови, в това число е бил наясно с тяхната роля на контрабандисти на цигари.

 

" Служебно е достигала информация до мен, че тези две лица се занимават с контрабандна активност - контрабанда на цигари ", споделя Живко Коцев и акцентира, че  " въпросните лица знаеха, че съм чиновник на Министерство на вътрешните работи ".

 

И макар, че е знаел за противоозаконната активност на Марин и Стефан основният секретар на Министерство на вътрешните работи позволява непосредственост с тях: " Гостувал съм на техни персонални или фамилни тържества, както и те са гостували на мен, надлежно сме си разменяли дарове ". 

 

" В един по-късен стадий, когато към този момент познавах и сина на Мартин - Стефан Димитров научих, че те имат другарски връзки с господин Бойко Рашков Продължително време съм имал  служебни връзки с господин Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан, което удостовери информацията, че те между тях са в трайно положителни връзки ", разказва Живко Коцев по време на разпита си пред разследвващия контрольор при Комисията за противопоставяне на коруцията на 3 април 2024 година. 

 

И признава, че е поддържал близки контакти с тях от преданост към Бойко Рашков, някогашен вътрешени министър, а понастоящем народен представител от ПП-ДБ.  

 

" Моята преданост към господин Бойко Рашков е главната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан ", е безумното пояснение на основния секретар на МВР  за близостта му с контрабандистите. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР