Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може

...
Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Правителството ще издържи до местните избори

" Нито едните, нито другите желаят държавно управление. Това не дава обещание дългоденствие, може би ще издържи до локалните избори. Животът на държавното управление е обвързван с битието на основния прокурор. В основата на съставянето на подобен кабинет не са действителни проблеми пред страната, а престъпни и лични проблеми ", съобщи някогашният здравен министър д-р в студиото на предаването  " Денят ON AIR ".

Д-р Кацаров акцентира, че съставянето на държавното управление не взема решение политическата рецесия. 

" Корените са, че държавното устройство и политическата система са сбъркани. Докато не се решат генералните проблеми, ще бъдем в перманентна политическа рецесия. Ако не се сформира държавно управление, няма да настъпи краят на света ", настоя той пред Bulgaria ON AIR.

" В Европейски Съюз сме от 2007 година - 16 години продължаваме да имаме мониторинг върху правосъдната система, не сме в Шенген и не сме в Еврозоната. Това демонстрира, че нашата политическа рецесия не е с отминалост две седмици или две години. Относителната непоклатимост е непоклатимост на дъното. Най-бедната, най-корумпираната страна сме, живеем най-кратко ", акцентира доктор Кацаров.

Според него сега, в който отпадне натискът от Гешев към Борисов, може да се разпадне възможният предстоящ кабинет.

" Не виждам да разискват въпроса в правосъдната система ли е мястото на прокуратурата и по какъв начин може да се преодолее сливането на управляващите и да са самостоятелни една от друга. Стават самостоятелни като се избират настрана ", обърна внимание доктор Кацаров и добави, че голямата ни цел е да изградим правова страна с демократични институции.

Гостът е на мнение, че може да се свика Велико Народно заседание (ВНС), само че за задачата би трябвало да се изготвят планове за нова Конституция. Велико народно събрание е инструмент, то не е отговор на въпроса, означи доктор Кацаров.

" Необходима е смяна в държавното устройство. Ние не избираме персони, а авансово подредени листи от послушни хора. Ако хората могат да изберат персони, няма да чуете отговор от депутатите, че ще гласоподават с омерзение. Покварата е обхванала всички, насадил се е нрав, който се трансформира постепенно ", сподели още някогашният здравен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР