Нито една ваксина срещу коронавирус в света не може да

...
Нито една ваксина срещу коронавирус в света не може да
Коментари Харесай

Ет какви са симпомите на Ковид при ваксинираните

Нито една ваксина против ковид в света не може да подсигурява 100% отбрана против зараза, само че съществуването на ваксина оказва помощ за преместване на заболяването в по-лека форма, неведнъж означават специалисти.

Лекарите са съставили лист с типични признаци на ковид, които се появяват при инфектираните след имунизация.

Датското издание Danmarks Radio отбелязва, че статистиката на заболеваемостта в страната ясно показва успеваемостта на имунизацията в битката с ковид. Медицинско изследване удостовери, че единствено 22 682 имунизирани пациенти са се разболели в Дания. Тази цифра е равна на 0,5% от общия брой на инфектираните.

„ Вие сте предпазени от съществено заболяване, само че въпреки всичко можете да се разболеете и да се болестите “, изясни професорът по медицина Томас Бенфийлд.

Специалистът добави, че случаите на болестта след прекосяване на курс на имунизация са образец за „ вирусен пробив “. Въпреки че коронавирусът преодолява бариерата под формата на имунизация, най-често човек може даже да не забележи, че е болен, споделят лекарите.

Повечето имунизирани пациенти с ковид са безсимптомни. Някои от инфектираните показват признаци на лека простуда. Най-често пациентите имат недоволства от главоболие, хрема, кашлица, възпалено гърло.

Има и такива, които губят обонянието си, само че това се среща доста по-рядко, в сравнение с при болни без имунизацията.

Въпреки това, означи той, имунизацията доста улеснява хода на болестта, макар че не минава без хоспитализация.

„ Опитът ни демонстрира, че някои се разболяват толкоз тежко, че попадат в болница. Това са най-вече възрастни хора. Но даже и да се наложи да бъдат приети в болница, най-често те не страдат толкоз, колкото тези, които сме поели преди появяването на имунизациите ", сподели той. Бенфийлд.

Датски учени обърнаха внимание на обстоятелството, че имунизираните против нова коронавирусна зараза се разболяват три до четири пъти по-рядко от тези, които не са били имунизирани. Подобни статистически данни се следят и за болничния банкет в Дания. Броят на смъртните случаи измежду болните също е няколко пъти по-малък измежду имунизираните.

Професорът по имунология Рун Хартман сподели, че спектърът от признаци при имунизираните пациенти е толкоз необятен, колкото и при неимунизираните, само че честотата на неприятните признаци при хората с имунизация е по-ниска. Много обаче зависи и от имунитета и здравето на индивида като цяло, прецизират откривателите.

„ Например има значение на какъв брой години сте. Освен това други аспекти на здравето също играят роля, виждаме, че резултатът от имунизацията понижава при най-възрастната част от популацията, над 70 години, след повече от шест месеца, " изясни имунолог.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР