Нито една страна не е застрахована срещу тероризъм Части от

...
Нито една страна не е застрахована срещу тероризъм Части от
Коментари Харесай

Части от Близкия Изток по безопасни от някои европейски туристически дестинации

Нито една страна не е застрахована против тероризъм

Части от Близкия Изток и Северна Африка са по-безопасни от редица европейски известни туристически дестинации. Това сочи изследване на самостоятелната английска организация за отбрана правата на потребителите Which?.

Престъпност

Любопитното е, че Йордания има по-нисък риск от престъпност от Франция, Италия, Съединени американски щати и Тайланд. В Мароко има по-малко закононарушения и по-малък риск от тероризъм, в сравнение с в множеството страни от Европа и Съединени американски щати. Нито една от страните няма огромен риск от естествени бедствия или обилни опасности за здравето, сочат данните на Which?.
Агенцията е направила и оценка за равнището на сигурност на 20 туристически дестинации. Данните сочат, че Исландия е най-сигурната в света страна за туристите. От 2000 година до момента в страната са убити тридесет и шест души, или приблизително по към двама на година. ОАЕ и Сингапур също се одобряват като извънредно безвредни.
В континентална Европа Испания е най-сигурната страна всред шест известни ваканционни дестинации.
С най-лоша оценка са Южна Африка, Турция, Тайланд, Индия и Мексико.

Природни бедствия

По индикатора естествени бедствия организацията показва като доста безвредна Исландия, макар че в страната седмично се записват до 500 трусове, а също така има и дейни вулкани. Още по-безопасно обаче е в Барбадос, където се регистрира най-ниският риск от естествени бедствия измежду всички страни. Най-рисковата страна от позиция на естествени катаклизми е Япония.

Здраве

Според индикатора здраве всички пет западноевропейски страни, включени в изследването, са безвредни. Няма опасности за здравето и в ОАЕ, Япония и Съединени американски щати. Не по този начин стоят нещата в Сингапур и Австралия (опасност от треска), Индия, Южна Африка, Тайланд и Индия (малария), като в последната страна има заплаха от дифтерия, хепатит А, тетанус, тиф и сдържан риск от вируса зика.

Тероризъм

По индикатора тероризъм организацията установи, че нито една страна не мое да бъде изключена от листата. Дори Исландия и Япония попадат измежду страните с вероятни терористични офанзиви. Навсякъде по света този риск е оценен като " евентуален " или " доста евентуален ", като последната отметка важи за Австралия, Йордания, Франция, Съединени американски щати, Индия, Тайланд и Турция.

Безопасността в цифри

Индекс на сигурност съгласно риска от принуждение (от безвреден към опасен)
1. Исландия 6.6
2. ОАЕ 6.6
3. Сингапур 6.5
4. Испания 6.2
5. Австралия 6.1
6. Канада 6.1
7. Япония 6.1
8. Мароко 6.1
9. Йордания 5.8
10. Барбадос 5.6
11. Гърция 5.6
12. Виетнам 5.6
13. Франция 5.4
14. Италия 5.4
15. Съединени американски щати 5.2
16. Мексико 4.2
17. Индия 4.1
18. Тайланд 4
19. Турция 4
20. Южна Африка 3.9

Индекс на сигурност съгласно риска от естествени бедствия (от безвреден към опасен)
1. Барбадос
2. Исландия
3. ОАЕ
4. Сингапур
5. Франция
6. Канада
7. Испания
8. Съединени американски щати
9. Австралия
10. Италия
11. Йордания
12. Турция
13. Южна Африка
14. Мексико
15. Тайланд
16. Мароко
17. Индия
18. Гърция
19. Виетнам
20. Япония
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР