Нито една полицейска агенция не уточнява заплахата, но германската информационна

...
Нито една полицейска агенция не уточнява заплахата, но германската информационна
Коментари Харесай

Поклонниците на Бъдни вечер ще бъдат подложени на проверка за сигурност в катедралата в Кьолн, тъй като полицията се позовава на риск от нападение

Нито една полицейска организация не прецизира опасността, само че немската осведомителна организация dpa съобщи, че управляващите реагират на признаци за допустимо нахлуване от ислямски екстремисти, без да цитира съответен източник.

Майкъл Есер, шеф на отдела за престъпно следствие на полицията в Кьолн, сподели в известие за новините, че индикациите за опасност сочат към новогодишната нощ, а не към Коледа, само че добави, че „ включваме всичко допустимо за сигурността на посетителите на катедралата на Бъдни вечер.

Извисяващата се катедрала в Кьолн, чиито двойни шпили са високи 157 метра (515 фута), е съществена туристическа дестинация, посещавана от към 6 милиона души годишно.

Полицията и чиновниците на катедралата приканиха присъстващите на литургията в неделя вечерта да дойдат рано и да не носят чанти или портмонета.

Комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Илва Йохансон предизвести на 5 декември че Европа е изправена пред „ голям риск от терористични офанзиви “ по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР