Нито една държава не замразява доходи, само нашият служебен кабинет,

...
Нито една държава не замразява доходи, само нашият служебен кабинет,
Коментари Харесай

Нинова пак стреля срещу служебната власт

Нито една страна не замразява приходи, единствено нашият длъжностен кабинет, съобщи на конференция шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нашата грижа са хората, работещите, акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Тема на изказването й е импортираният от служебното държавно управление план за удължение на действието на настоящия бюджет за идната година.

Претиснени сме към обстановката с най-важния закон в страната - за бюджета, съобщи Нинова на брифинга след съвещанието на ИБ, представена от " Епицентър ". 

" Президентът разгласи, че ще даде задоволително време на партиите в Народното събрание за договарят за държавно управление и през това време Народно събрание да одобри значимите закони. А няма по-голям от този за бюджета, както и Плана за възобновяване и резистентност. Служебният кабинет, обаче, внесе в Народното събрание да се удължи действието на в този момент настоящият бюджет. Това съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени. Това за нас е недопустимо. Нашата политика е тъкмо противоположната ", сподели Нинова.

" Ние също сме внесли обществен пакет. Трябва да се гласоподава, само че ще обърна внимание, че сходни политики се одобряват в целия Европейски Съюз. Нито една страна не си разрешава да замрази разноските за заплати и поддръжка за стопанската система при тези тежки условия. Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ", сподели още Нинова.

" Внесени са над 40 законопроекта. Всяка парламентарна група си е внесла своите оферти. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи едно предизборно наддаване в Народното събрание и това да докара до неприятен край. Не е работа на служебния кабинет да ни дава оценки, само че е наша отговорност - на парламентарните групи, водачи и управления - дали в този миг ще потвърдим, че Народното събрание е мястото, на което се разисква и приема бюджет, както и дали ще реализираме най-малко съгасие сред първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансова непоклатимост ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР